Hlavní obsah

Dostaneme gól z každého h...a. A to jsem ještě slušný, zlobil se záložník Hradce Martan

Karviná

Na jeden gól Hradce Králové v Karviné Ladislav Martan přihrál, vyrovnávací sám vstřelil. Týmu ale nakonec jeho skvělé osobní statistiky k ničemu nebyly, protože předposlední Východočeši v 26. kole ePojisteni.cz ligy padli v souboji nováčků 2:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Martan z Hradce Králové na archivním snímku s Danielem Holzerem ze Sparty.

Článek

Po 25. minutách jste po dvou střelách prohrávali 0:2 a přestože jste dokázali srovnat, odjíždíte s prázdnou. Taková porážka musí dost mrzet...

Troufnu si říct, že jsme byli většinu utkání i lepší, ale prostě dostaneme gól, a to budu ještě slušný, z každého h...a. To, že jsme to dokázali vyrovnat asi hovoří o nějakém charakteru mužstva, ale my se na góly hrozně nadřeme.

V první velké šanci utkání selhal Daniel Trubač, který šel na karvinského Laštůvku úplně sám. Mohl to být možná jeden z klíčových momentů utkání?

Je pravda, že kdybychom vedli jedna nula, tak by třeba nepadly dva góly, které jsme pak za chvíli dostali, a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Ale nemůžeme na něj svalovat vinu za naši porážku. Je to mladý kluk a prostě nedal.

Doplatili jste na to, že jste museli a chtěli vyhrát? Že jste hráli otevřený fotbal?

Pro nás je v naši situaci i bod málo. Museli jsme hrát na výhru, ale domácí chodili do brejků. Měli jsme to dohrát trochu více v klidu.

Jeli jste si do Karviné, která pětkrát v řadě prohrála, pro výhru?

Nám se venku hraje paradoxně lépe než doma, což ukazuje i počet získaných bodů. Hrajeme trochu uvolněněji, takže jsme do Karviné určitě jeli s tím, že bychom chtěli vyhrát. Naše situace není komfortní a musíme už jít do každého zápasu se stejným cílem. A tím jsou tři body.

Na podzim se utkání vyvíjelo na vašem hřišti podobně. Karviná také vedla dva nula a dotáhli jste to. A stejně jako nyní bral všechny body soupeř. Byly si zápasy podobné?

Dá se říct, že ano. Dokázali jsme umazat dvoubrankovou ztrátu a ve chvíli, kdy jsme chtěli urvat výhru, nám dali z brejků góly na 4:2.

Reklama

Související témata: