Hlavní obsah

Jeřábek zavařil Klokanům a posílil teplické naděje na poháry

Teplice

Vidina přiblížení se ke čtvrtému místu tabulky na pouhé dva body za Mladou Boleslav hnala fotbalisty Teplic dopředu v zápase s Bohemians Praha 1905. A nakonec po vítězství 1:0 také posílili svoje naděje na pohárové umístění, takže do finiše sezóny půjdou s velkou vervou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Autor úvodní branky utkání, teplický Michal Jeřábek (vlevo), se raduje se spoluhráči. Bohemians zpytovali svědomí.

Článek
Fotogalerie

Klíčový moment přišel čtyři minuty před koncem prvního poločasu. Na rohový kop Kroba z levé strany si naběhl stoper Jeřábek a hlavou z hranice malého vápna překonal brankáře Fryštáka, který nestačil ani skočit po míči. Pro teplického středního obránce to byl již třetí gól v sezóně. A znamenal, že Tepličtí skórovali pokaždé v posledních patnácti ligových zápasech.

„Bohemka hraje o záchranu a věděli jsme, že bude kousat. Proto jsme šťastní za tři body," oddechl si Michal Jeřábek. „Jsem rád, že se mi povedlo dát vítěznou branku. Soupeř neměl vzadu vysoké hráče a Honza Krob mi poslal ideální míč. Má pověstné centry, jimiž zásobuje útočníky a teď jsem toho využil i já. Nacvičujeme to na tréninku a jsme na jeho přihrávky zvyklí," líčil střelec gólu.

Teplice cítí pohárovou šanci. „Žijeme si svůj sen a uvidíme, jak to dopadne. Hodně napoví příští kolo. Pokud chce Slavia titul, musí vyhrát v Mladé Boleslavi, která je v tabulce těsně před námi. A my chceme uspět v Jablonci a pak doma s Duklou," dodal Jeřábek.

Klokani znovu bez bodu, ale záchranu mají ve svých rukách

Čtvrtá porážka v řadě znamená, že jsou Bohemians v průšvihu. Klokani si ještě více zkomplikovali situaci v tabulce, kde jsou čtrnáctí a od sestupových příček je dělí jen bod.

„Narazili jsme na výborného soupeře, který na jaře prohrál jen na Slavii. Teplice nás porazily standardní situací, která se dala těžko bránit. Udělali jsme maximum pro vyrovnání, bylo tam riziko z naší strany, ale mohli jsme z brejků dostat i druhý gól," hodnotil trenér Martin Hašek.

„Na hřišti jsme nechali všechno, nemáme se za co stydět. Jsme smutní a zklamaní, ale věšet hlavy můžeme až po třicátém kole. Věřím ale, že k tomu nedojde. Pořád máme záchranu ve svých rukou," doplnil jeho syn a záložník Klokanů Martin Hašek mladší.

Reklama

Související témata: