Hlavní obsah

Pohár v Rusku, malé EURO, dovolené reprezentantů, to komplikuje Slavii přípravu

Praha

Starosti prožívané před startem ligového jara se teď zdají slávistickému trenérovi Šilhavému nicotné. Když se v únoru chystal k ataku na mistrovský titul, musel se vypořádat jen s absencí kamerunského legionáře Ngadeua startujícím s reprezentací své země na africkém šampionátu. Pravda, postup Nezkrotných lvů až do finále komplikaci představoval, jenže při startu letní přípravy se jich nakumulovalo mnohem víc.

Mistrovská Slavia zahajuje přípravu na novou sezónuVideo: Sport.cz

 
Článek

Trenér slávistických fotbalistů obhlíží v prvních dnech jen torzo svého hráčského kádru. Logicky, protože mladíci Souček a Mihalík jsou s reprezentačními jednadvacítkami na malém EURO v Polsku, červnová kvalifikace v Norsku o postup na mistrovství světa do Ruska zkrátila dovolenou Pavlenkovi, Škodovi a Zmrhalovi a ti si teď vybírají volno.

Nor Flo a Deli z Pobřeží slonoviny samozřejmě také. A to není řeč o absenci Ngadeua, který účinkuje v dresu Kamerunu na Poháru FIFA v Rusku. Zatím to sice nevypadá, že by se zase dostal až do finále a turnaj s týmem své země vyhrál, ale přesto.

„Michel toho udělal a musel zvládnout během půl roku hodně, takže se vrátí zákonitě unavený. Musíme mu dát volno, aby se zmátořil a promyslet jeho přípravu tak, aby pro nás byl zase platným hráčem," ví trenér sešívaných, o čem mluví.

Když se v únoru vrátil Ngadeu ze šampionátu v Gabonu, v prvním jarním ligovém kole ho nechal Šilhavý raději odpočívat, aby načerpal chybějící síly. Teď to bude mít nejspíš ještě složitější...

„Komplikaci to představuje, ale musíme si poradit," přizná Šilhavý a v duchu si určitě přeje, aby Kamerun skončil své účinkování v Rusku už ve skupině.

S hráči oblékajícími dres jednadvacítky je to stejné. „Na jednu stran bych jim přál, aby v Polsku účinkovali co nejdéle, zároveň bych je chtěl mít co nejdřív zpátky," netají trenér svou rozpolcenost.

A to musí ještě kvitovat, že nová akvizice ze Zlína Jugas se dovolené vzdal, i když i on byl s reprezentací v Belgii a Norsku.

„Chci dokázat, že na Slavii mám, ale nejdřív ze všeho si musím vybojovat místo v základní sestavě. Dovolená šla proto stranou, neboť v novém týmu jsme se chtěl zapojit do přípravy od prvního dne," potvrzoval Jakub Jugas, že se nerozpakoval ani chvíli.

„Postupně se budou připojovat další hráči, takže se se situací vyrovnáme. Jde prostě o realitu, s níž nic nenaděláme," ví Šilhavý, že nářky nepomohou a mužstvo musí připravit tak, aby už za měsíc první ostrý zápas zvládlo.

Reklama