Hlavní obsah

Z lekce od Ukrajinců nedělá Šural vědu. Přípravu cítíme, stejně jako změny, s nimiž trenér přišel

Schwanz/Praha

Tvrdý výprask. A potupný, protože prohrát s kyjevským Dynamem 1:4 byť šlo jen o přípravu na úvod rakouského soustředění, je pro fotbalovou Spartu dost ostudné. „Bylo prostě vidět, že Ukrajinci jsou v jiné fázi přípravy než my. Zatímco oni běhali a hráli lehce, my měli těžké nohy,“ přiznával po nedělní lekci Josef Šural, který si s ukrajinskými vicemistry zahrál v základní sestavě více než hodinu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský fotbalista Josef Šural

Článek

Výsledek to může být samo sebou klamný, na což italský kouč Pražanů Stramaccioni hned upozornil. Vždyť na Dynamo čeká už za týden ukrajinský Superpohár se Šachťarem Doněck a za čtrnáct dnů prví ligový zápas s Černomorcem Oděsa, zatímco jeho svěřenci za sebou mají teprve první fázi přípravy.

„Je to soupeř, který hraje Ligu mistrů, a bylo vidět, že oprávněně. Má vynikající hráče, kteří když dostanou míč, vědí co s ním. U našeho vápna i v něm byli hrozně nebezpeční, což byl ten největší rozdíl," glosoval na letenském webu nedělní střetnutí Šural.

Kyjevský celek dominoval hlavně po změně stran, kdy Pražanům odcházely síly a tým dohrával v kombinovaném složení. A navíc na nich bylo patrné, že teprve vstřebávají vše, co po nich trenér požaduje.

Až si to sedne, bude to dobré

„Taktiku do sebe zatím dostáváme, je tam hrozně moc změn. Zatím jsme se zaměřovali hodně na fyzičku a na to, jak a co chceme hrát odzadu. Teprve teď jsme se dostali ke standardkám. Ale myslím, že to bude dobré, až si to sedne," věří Šural, že výkony půjdou nahoru a i výsledky se dostaví.

Nové akvizice by k tomu měly napomoci. Proti Dynamu Kyjev však nezasáhl do hry ani Izraelec Tal Ben Chaim, ani rakouský kanonýr Marc Janko.

„V jejich absenci byl ale příčinu porážky nehledal. Uvidíme, jak nám to půjde, až nastoupí. Nějaké zápasy společně zvládneme a věřím, že budou posilou."

Reklama

Související témata: