Hlavní obsah

Hašek vyrukuje proti Spartě bez Haška. A kvůli permanentkám ji musí porazit

Praha

Svých pět mistrovských titulů získal se Spartou, v níž také začal trenérskou kariéru. Teď bude právě Martin Hašek s fotbalisty Bohemky první ligovou překážkou bombasticky posíleného týmu kouče Stramaccioniho. Klokani nedávno z Letné na trvalý přestup získali trenérova syna Martina, mladý záložník ovšem proti svému mateřskému klubu nastoupit nesmí. Sparta si to vymínila ve smlouvě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.

Článek

Klokani v nedělní ligové premiéře určitě nebudou kompletní. Trojlístek Budinský, Reiter a Hašek junior nesmí na Letné nastoupit. Zatímco první dva v Ďolíčku ze Sparty hostují, mladý Hašek už je hráčem Bohemians Praha 1905. V čem je tedy zádrhel?

„Sparta nám nabídla přestupní smlouvu, podle níž Martin nesmí v prvním vzájemném zápase proti ní nastoupit. Ber, nebo neber. A my to vzali..." vysvětluje sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Exsparťanský kouč klokanů si nicméně nenechá nedělní svátek pokazit.

„Na utkání se Spartou se těší všichni trenéři. Teď je navíc extrémně posílená za extrémní peníze a všichni jsou zvědaví, jak začne. Derby bude mít velkou sledovanost. Pro nás je ctí, že budeme jeho aktérem. Je to výzva, protože případný úspěch by měl asi ještě větší váhu," usmívá se Martin Hašek senior.

Potřebují navnadit další permanentkáře

Úspěch na Letné by se Bohemce hodil také z čistě obchodního hlediska. Klokani zatím v Ďolíčku prodali asi 1700 celosezónních permanentek a proti loňsku jsou již v plusu o 350 tisíc korun. A protože doma začínají až ve 2. kole s Karvinou, doufají, že si ještě polepší.

„Dostal jsem prostě za úkol zvítězit na Spartě, aby byla vlna permanentkářů ještě větší. Já ale stejně ještě nikdy neřekl hráčům, že jdeme získat jen bod," uculuje se Hašek.

V minulé sezóně se Bohemians zachránili až v předposledním kole domácím duelem právě s Karvinou. Logicky tedy sní o klidnější sezóně.

„Mohu prozradit jeden z bodů mojí smlouvy. Mám vypsaný bonus za umístění v první polovině tabulky, tedy do osmé příčky. Pro mě je to přání a postupný cíl. Nebude však jednoduché ho naplnit," uvědomuje si Martin Hašek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články