Hlavní obsah

Slavia - Jihlava 2:0Vysočinu zmákli sešívaní hravě, na Kypr tak odletí náležitě naladěni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hušbauer (penalta) 1 : 0
18. Danny 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Postup do Ligy mistrů je pro sešívané aktuálně cíl číslo jedna. K prvnímu zápasu play off proti APOEL Nikósie odletí na Kypr patřičně naladěni. V úvodním duelu 3. kola české ligy fotbalisté pražské Slavie doma snadno porazili Jihlavu 2:0 a alespoň na den se posunuli do čela tabulky. První gól v české soutěži vstřelil hvězdný Portugalec Danny, zároveň šlo o první branku Slavie ze hry v sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Danny poté, co dal gól proti Jihlavě.

Článek
Fotogalerie

Příchodem Slováka Stocha z Fenerbahce sešívaní vyrovnají jedenáct letenských posil. Předposlední z nich, ukrajinský

obránce Sobol, se hned dva dny po dotažení jeho příchodu do Edenu objevil v základní sestavě. Kouč Šilhavý tentokrát rotaci zamítl a na hřiště poslal jedenáctku v ideálním složení.

Slavia měla roli favorita brzy ulehčenu. Hned v 5. minutě se Zoubele ve vápně pověsil na Škodu, a i když exslávista Rakovan směr střely vystihl, Hušbauer nařízenou penaltu proměnil.

Vysočina přijela do Edenu se zjevnou snahou bránit a případně zahrozit z brejků. Ani po inkasovaném gólu na svém plánu nic nezměnila. Podruhé se jí paradoxně stal osudným vlastní roh. Domácí po něm přešli do rychlého brejku, který po Hušbauerově pasu zakončoval Škoda. Jeho střelu Rakovan vyrazil jen před Dannyho a Portugalec do prázdné branky snadno uklidil svůj první gól v české lize. Šlo navíc o vůbec první trefu v sezóně, které červenobílí dosáhli ze hry bez pomoci standardní situace.

Aktivní Hušbauer pak po kombinaci až do kuchyně vstřelil gól také sám, kvůli postavení mimo hru ovšem neplatil.

Pozoruhodná série čítá již 29 zápasů

Slávisté po přestávce na hravě získaný náskok hřešili a Jihlava je mohla potrestat. Nejprve je musel podržet gólman Laštůvka při Klímově tutovce, vzápětí zase Frydrych zastavil míč na brankové čáře a dorážející Hronek ze dvou metrů netrefil zařízení...

Během druhé půle odstoupil stoper Deli a slávisté doufají, že ho realizační tým jen šetřil na Kypr.

Domácí vývoj utkání kontrolovali a ani ve třetím kole neinkasovali. Sérii bez porážky od loňského zářijového příchodu trenéra Šilhavého tak natáhli již na 29 ligových zápasů.

Fotbalová liga - 3. kolo:
Slavia Praha - Vysočina Jihlava 2:0 (2:0)
Branky: 6. z pen. Hušbauer, 18. Danny. Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Pochylý. ŽK: Hušbauer - Zoubele, Keresteš, Dvořák, Nový. Diváci: 10 112.
Slavia: Laštůvka - Bořil (46. Frydrych), Jugas, Deli (60. Souček), Sobol - Ngadeu, Rotaň - Van Buren (86. Švento), Hušbauer, Danny - Milan Škoda. Trenér: Šilhavý
Jihlava: Rakovan - Nový, Kryštůfek, Krejčí, Keresteš - Zoubele (80. Štěpánek), Daníček (46. Klíma) - Fulnek, Hronek, Popovič (55. Dvořák) - Ikaunieks. Trenér: Kopecký

Reklama

Související témata: