Hlavní obsah

Jihlava se zlobí na sudího! Tři situace měl řešit jinak, hřímají na Vysočině a zvažují protest

Jihlava

Hodně velké emoce vyvolaly některé z verdiktů hlavního sudího při nedělní bitvě Jihlavy s Plzní (1:2). Výroky Pavla Julínka v duelu 4. kola nejvyšší fotbalové soutěže vytočily zástupce a příznivce Vysočiny. Klubové představenstvo aktuálně předposledního týmu soutěže bude řešit, zda podá protest.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vpředu zklamaný střelec jediného jihlavského gólu Davis Ikaunieks, v pozadí se z vítězství v zápase radují hráči Plzně.

Článek

„Z našeho pohledu byly v průběhu druhého poločasu tři situace, které kdyby sudí vyřešil jinak, utkání by se ubíralo jiným směrem," prohlásil Jan Staněk, ředitel Jihlavy.

Co přesně se Jihlavě nelíbilo?

Prvním sporným okamžikem byla situace, když ve 48. minutě došlo v pokutovém území Plzně k souboji hostujícího Řezníka s domácím Novotným, který šel k zemi. Jihlavští se dožadovali penalty.

„Byla jasná. Můžeme se bavit o tom, jestli měla pokutový kop zahrávat i Plzeň po některém z pádů Krmenčíka v našem pokutovém území. Ale on padá pořád. Ta naše byla stoprocentně," prohlásil kapitán Jihlavy Lukáš Vaculík.

Druhý okamžik, po němž domácí zuřili?

V 79. minutě jihlavský útočník Pavel Dvořák unikal plzeňskému zadákovi Tomáši Hájkovi. Situace se odehrála ještě před půlící čarou. Hostující obránce stáhl domácího borce k zemi, rozhodčí jej napomenul žlutou kartou. Zástupci domácího klubu jsou přesvědčeni, že měla být červená.

„Dvořák by šel sám na branku. Sudí na hřišti prohlásil, že jej blokovali další dva hráči. Ale byli tři možná čtyři metry za ním," krčil rameny jihlavský trenér Ivan Kopecký. „Souboj se odehrál ve středu hřiště. Myslím, že naši dva hráči byli v pozici, aby Dvořáka zablokovali," prohlásil plzeňský trenér Pavel Vrba.

A třetí moment vyvolávající zlobu na straně Jihlavy?

V nastavení po jednom z centrů plzeňský útočník Bakoš podle přesvědčení domácích ve výskoku srazil Keresteše v rozporu s pravidly. „Z našeho pohledu jasný faul," prohlásil Staněk k okamžiku, po němž se míče chopil Zeman a jeho centr z rohového kopu právě Bakoš přetavil ve vítěznou trefu.

„Všude na světě mají menší kluby pocit, že rozhodčí pískají nějakým způsobem pro ty větší, a my jsme měli v neděli ten pocit taky. Byl to krásný zápas, nechceme brečet, ale zase to nechceme nechat být, pokud bychom byli poškozeni. Určitě zvážíme, zda podat protest," dodal Staněk.

Reklama

Související témata: