Hlavní obsah

Plzeň - Zlín 2:1Vítězné tažení Viktorie pokračuje! O výhru se ale dost strachovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kolář 1 : 0
15. Krmenčík 2 : 0
43. Hájek (vlastní) 2 : 1
Záznam online reportáže

Zdeněk PavlisSport.cz
Aktualizováno

Zlín konečně vstřelil na soupeřově hřišti první podzimní gól, ale v epilogu k sedmému kolu fotbalové HET ligy to na bodový zisk nestačilo. V utkání dvou tuzemských vyslanců v Evropské lize měla díky uragánu v úvodu střetnutí a trefám Koláře a Krmenčíka navrch Plzeň, která vyhrála 2:1 a pokračuje tak ve vítězném tažení domácím podzimem. Tentokrát se sice o tři body dost strachovala, ale nakonec je získala. Před druhou Slavií má tudíž dál náskok šesti bodů, zatímco Sparta už ztrácí na Viktorii bodů deset.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu. Vpravo smutný Lukáš Bartošák ze Zlína.

Článek
Fotogalerie

Co mohl nebohý Dostál dělat víc? Velkou šanci Hejdy ještě zlikvidoval, protože plzeňského stopera měl přímo před sebou, ale po pár minutách už nárok neměl. „Na Kolářovu střelu bych nejspíš dosáhl, kdyby nebyla tečovaná," glosoval trefu domácího kapitána, aniž by tušil, že po pár desítkách sekund se bude po balónu natahovat znovu marně. Krmenčíkův úder přišel opět po rohovém kopu, při němž nechala zlínská obrana plzeňského střelce hlavičkovat, jak se mu uráčilo.

Duel dvou tuzemských pohárových zástupců dva rychlé góly samo sebou ovlivnily, jen u nich ale zůstat nemuselo, protože se hrálo vlastně pořád na Dostálovu bránu. Třeba takový Kopic měl na noze dvě velké příležitosti, aby náskok ještě pojistil.

Zlínská obrana si totiž nevěděla s pohyblivými, přesně kombinujícími a nápady nešetřícími domácí hráči rady, takže konfrontace se odvíjela jednoznačně.

Po změně stran měl Zlín k vyrovnání blízko

Skóre však po prvním poločase už tak jednoznačně nevyznívalo, protože po výpadu Bartošáka trefil Ekpai domácího zadáka Hájka a Zlín se do zápasu vrátil. „Však jsme si přijeli alespoň pro bod," tvrdil Ondřej Bačo, že jeho tým chtěl být tím prvním, kdo ukončí vítěznou plzeňskou sérii.

Po změně stran se o to Páníkovi svěřenci skutečně snažili. Zlepšili pohyb, měli míč častěji pod kontrolou, v ofenzívě si počínali mnohem odvážněji a Viktorii, která po inkasovaném gólu až nepochopitelně znervóznila, připravili spoustu horkých chvil. Traoré měl v 66. minutě dokonce na noze vyrovnání, ale Kozáčik jeho ránu z deseti metrů reflexivně vyrazil a svůj tým zachránil, minutu na to pak měl velké štěstí, když ho Vukadinovič sice přehodil, ale bránu minul.

Plzeň sice odpověděla Kolářovou bombou svištící těsně nad břevnem, pak už se ovšem až do konce o výhru obávala, neboť Zlín ji trápil a k bodu měl blízko.

7. kolo první fotbalové HET ligy:
Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 2:1 (2:1)
Branky: 12. Kolář, 15. Krmenčík - 43. vlastní Hájek. Rozhodčí: Nenadál - Kotík, Kříž. ŽK: Bakoš - Bačo, Matejov, Džafič. Diváci: 9128.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Živulič, Hrošovský - Petržela (62. Zeman), Kolář (72. Bakoš), Kopic - Krmenčík (89. Řezníček). Trenér: Vrba.
Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai (87. Beauguel), Traoré (83. Železník), Jiráček, Bartošák (81. Džafič) - Vukadinovič, Diop. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: