Hlavní obsah

Nečeká nás nic lehkého, ale na Bohemce chceme bodovat, říká jablonecký gólman Hrubý

Jablonec

Fotbalisté Jablonce si poradili v poháru s Viktorií Žižkov (2:1) a už v sobotu se znovu poměří s pražským soupeřem. Tentokrát to ale bude v rámci 8. kola první ligy na půdě Bohemians Praha 1905. „Nečeká nás nic lehkého," uvědomuje si jablonecký brankář Vlastimil Hrubý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý

Článek

Je pro vás postup do osmifinále MOL Cupu povzbuzením i pro ligové boje?

Nad Žižkovem to bylo vydřené vítězství. Zápas nás stál hodně sil. O poločase to mělo být 3:1 a byl by klid. A když ne do přestávky, tak aspoň do šedesáté minuty. Nakonec jsme postup urvali na poslední chvíli a můžeme se soustředit na Bohemku. Určitě je lepší jet na ligu s pohárovým úspěchem, byť hodně těsným, než po vyřazení.

Co od soupeře očekáváte?

Nepříjemného soka. V Dolíčku jsme vyhráli snad jen jednou za dobu, co jsem v Jablonci, když nepočítám pohár. Chystáme se na bouřlivé prostředí. A víme, že nás nečeká nic lehkého. Musíme být pozorní, předvést lepší výkon než se Žižkovem, a pokud se naskytne šance, tak ji proměnit.

Vnímáte fakt, že hráči Bohemians mají na regeneraci před ligou trochu více času ve srovnání s vaším týmem?

Klokani hráli pohár v úterý, Jablonec až ve středu. Ale na to se nemůžeme ohlížet.

Co pro vás znamená post týmové brankářské jedničky?

Odchytal jsem všechno v lize i teď pohár se Žižkovem. To je rozhodnutí trenérů, kteří mi řeknou, abych se připravil na zápas. Když jsem do Jablonce přišel, byl tady Michal Špit a moje pozice byla těžší. Teď mě těší, že mám důvěru i od Michala, který je trenérem brankářů. Snažím se vydržet v brance co nejdéle.

Reklama

Související témata: