Hlavní obsah

Měli jsme bodovat. Vždyť Sparta je průměrný ligový mančaft, lituje Baroš

Praha

Žádné emoce, natož pak zloba... Ostravský kapitán Milan Baroš přijal ligovou prohru na Letné s nadhledem, na němž nic neměnila ani hodně přísná penalta nařízená proti jeho Baníku hned v úvodu zápasu, ba ani gól, který mu sudí pro milimetrový ofsajd neuznal. „Na bod jsme tady určitě měli,“ posteskl si, že na rozdíl od remízy ve středeční pohárové konfrontaci opouštěl po ligové partii jeho tým pražskou Letnou s prázdnou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava během utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Zklamání o to větší, že bod si Baník i na druhý pokus opravdu odvézt mohl. „Po středečním pohárovém duelu jsem četl vyjádření, že s tímto mančaftem by Sparta vypadnout neměla," narážel Baroš na kritiku, která se na letenský tým po vyřazení z domácího poháru snesla a třímiliónovou pokutu, v níž blamáž s ostravským ligovým nováčkem vyústila.

„Po dnešku si zase já naopak myslím, že s touhle Spartou jsme bodovat měli. Vždyť je to průměrný mančaft, který sice má ve svých řadách až na pár výjimek individuality, ale jako tým nepůsobí dobře," zhodnotil ostravský kapitán další trýzeň letenského celku.

Sparta se k vítězství vyloženě protrápila a nebýt naprosto zbytečného vyloučení ostravského Granečného a z něho plynoucí pětadvacetiminutové početní převahy, kdo ví, zda by tři body získala.

„A to jsem přitom apeloval na hráče, kteří už měli žlutou kartu, aby si dali na další fauly pozor. Ale Granečnému nejspíš bliklo v hlavě," dost dobře nechápal ostravský kouč Radim Kučera zkrat svého hráče, který byl pro konečný výsledek rozhodující.

„Po sto dvaceti minutách odehraných ve středu v poháru to pro nás bylo v deseti těžké. Síly scházely, což bylo znát, takže jsme závěr nezvládli a inkasovali potřetí. Na to, abychom ještě jednou skóre srovnali, jsme už neměli," uznával trenér Baníku.

Stoperovi se ulevilo, napravil uklouznutí

„Jsem rád, že se mi povedlo zápas rozhodnout. Při rohu Néstora sice nešlo o nacvičený signál z dob našeho společného působení v Dukle, ale i tak jsem mu ukazoval, kam má balón poslat. Poslechl a já tak odčinil uklouznutí, které předcházelo druhé brance Baníku," ulevilo se domácímu stoperovi Lukáši Štetinovi, že ke třem bodům se Sparta nakonec přece jen protrápila.

I trenérovi Stramaccionimu se pochopitelně moc a moc ulevilo, protože musel dát Barošovi za pravdu.

„Opravdu jsme nehráli dobře, ale vyhrát jsme si zasloužili. Nebyl to ideální výkon, nehráli jsme tak dobře, jako proti Teplicím či Plzni, ale získali jsme tři body, které jsou pro nás moc důležité. A stejně tak důležité je i to, že jsme dokázali reagovat na středeční pohárový zápas s Baníkem i na to, že Ostrava dnes dvakrát vyrovnala," glosoval další z nepovedených partií své letenské éry Andrea Stramaccioni.

„Po vyřazení z poháru jsme byli psychicky dole, ale zvedli jsme hlavu a zabojovali. Teď jsme vyhráli v lize dva zápasy po sobě, takže jsme se konečně dočkali tolik potřebné kontinuity, která nám zatím scházela," už zase italský kouč doufá, že konečně bude jeho Spartě líp.

Reklama

Související témata: