Hlavní obsah

Z jednání se Slavií mám dobrý pocit, přiznává liberecký sportovní manažer Nezmar

Liberec

Na vlastní oči viděl Jan Nezmar v pondělí triumf juniorky Slavie 4:2 nad tou libereckou, brzy by zápasy sešívaných mohl sledovat pravidelně. Sportovní ředitel Liberce je totiž blízko velkému přestupu do Edenu. „Jednání probíhají,“ přiznal pro Sport.cz v této chvíli jeden z nejžádanějších fotbalových manažerů na českém trhu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slovanu Liberec Jan Nezmar

Článek

„V této chvíli diskutujeme nastavení práce ve Slavii, co se týká kompetencí, spolupracovníků a podobně. A můžu říci, že z toho mám velmi dobrý pocit," poodhalil člen Klubu ligových kanonýrů, který s Libercem jako hráč dvakrát triumfoval v lize.

Podle informací Sport.cz už po čtvrteční schůzce s představiteli sešívaného klubu při příležitosti duelu Slavie s Villarrealem (0:2) v Evropské lize zbývají doladit jen nepatrné detaily.

Teď se musí domluvit majitelé

Jednání však ještě čekají majitele obou klubů, neboť Nezmar je na severu Čech smluvně vázaný.

Pokud se vše zdárně dotáhne, vyměnit Slovan za úřadujícího mistra by měl v zimní pauze. Pravomoci sportovního ředitele by převzal od Martina Kroba, zároveň také generálního ředitele aktuálně třetího celku HET ligy.

V Edenu by pak úzce spolupracoval s bývalým kapitánem Slavie Jiřím Bílkem, který po podzimu ukončí kariéru profesionálního fotbalisty a stane se v klubu sportovním poradcem.

„S Jirkou Bílkem se známe ještě ze hřiště z Liberce, byť jsme se jako spoluhráči potkali jen velmi krátce. Považuji ho za skvělého, férového a pracovitého člověka, který má za sebou velmi slušnou kariéru, při které nasbíral hodně fotbalových zkušeností. Jsem zastáncem týmové práce, protože to nemůže být o jednotlivcích. Umím si velmi dobře představit, že by nám spolupráce mohla vyhovovat a velmi dobře fungovat," poznamenal Nezmar, který kariéru v české nevyšší soutěži ukončil v polovině sezóny 2012/2013 a ihned se U Nisy přesunul do role sportovního ředitele.

Čas na změnu?

„V této pozici působím pět let, což je pro mě osobně vhodná doba, kdy se dá ukázat, jestli práce k něčemu spěje a kdy je potřeba ji vyhodnotit a případně nějakým způsobem pozměnit," vysvětlil Nezmar, pod nímž coby sportovním ředitelem se Liberec během pěti let dostal třikrát do základní skupiny Evropské ligy.

„Myslím, že práce se nám tady celkem dařila, ale sám na sobě cítím potřebu určité změny. Neříkám, že musí jít za každou cenu o změnu klubu, spíše mám na mysli změnu nastavení práce. Můžu prozradit, že můj konec v Liberci s majitelem diskutujeme od června letošního roku, což hluboce předbíhá nabídku ze Slavie," naznačil Nezmar, že severočeský klub by možná opustil tak jako tak.

Přesto ho práce v ambiciózním klubu pochopitelně láká. „Když bych to měl shrnout, jsou to ty nejvyšší ambice a velmi široké možnosti, které Slavie má. Samozřejmě to vnímám jako jednoznačný krok kupředu v mé profesní kariéře. Jde vlastně o špičku českého fotbalu, což je podle mě výzva pro každého," připustil Nezmar, který letos oslavil čtyřicáté narozeniny.

„Ale nechci zatím říkat, že Liberec už opouštím, protože takhle definitivně to v tuto chvíli není, nicméně je jasné, že v Liberci jsem dlouho a mám ho hluboce v srdci," uzavřel.

Reklama

Související témata: