Hlavní obsah

Nejsme žádní žebráci, za Pivarníka nastal progres, zvedneme se, věří gólman posledního Brna

Brno

Těsná prohra v Jablonci 0:1 Brno definitivně odsoudila strávit reprezentační pauzu na nechtěném posledním místě HET ligy, zkušený gólman Dušan Melichárek však věří, že se Zbrojovka brzy zvedne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Brna Dušan Melichárek.

Článek

„Díváme se hlavně na progres, který tu nastal za poslední týdny, co je tady trenér Pivarník. Myslím, že to stoupá. Musíme uhrát nějaké body a zvedne se to. Však jste viděli, že fotbal hrát umíme a nejsme žádní žebráci, kteří to sem odjeli odstát a dostat bůra," ocenil gólman Dušan Melichárek kouče, který tým z jihomoravské metropole převzal před měsícem.

Na jablonecké Střelnici sice inkasoval po hlavičce Jaroslava Zeleného hned ve čtvrté minutě a s parťáky čelil značnému tlaku domácích, jenže ten pak utlumil chycením pokutového kopu druhému nejlepšímu střelci ligy Stanislavu Teclovi.

Čekal Trávu

„Vůbec jsem nečekal, že to půjde kopat on, když byla penalta právě na něj... Spíše jsem čekal Trávu (Michal Trávník). Rozhodl jsem se na poslední okamžik a chytnul jsem ji, což bylo důležité," řekl. Měl pravdu. Jablonecké penaltové selhání výrazně poznamenalo.

„Klíčovým momentem byl první gól a druhým byla určitě penalta, která nás nakopla. Myslím si, že od té doby jsme byli určitě lepším mužstvem, ale nevytvořili jsme si žádnou brankovou příležitost. Fotbal se hraje na góly, a proto jsme tam, kde jsme," poznamenal jeden z nejlepších hráčů na hřišti.

V první půlhodině na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemohl. Jablonec například zahrával hned deset rohových kopů!

Škoda gólu

„Alespoň jsem byl v permanenci. Když tam člověk stojí a čeká, než k němu dojde balon, tak je to mnohdy horší, obzvlášť v tomhle počasí. Bylo to spíše o soustředění. Ale škoda toho gólu, ani se mi o něm nechce mluvit. To byla týmová chyba, kterou si v naší situaci nemůžeme dovolit udělat. Před zápasem jsme se na to připravovali a pak v zónové obraně k sobě nedostoupíme a dostaneme z toho gól," litoval rychlé, ale nakonec i rozhodující trefy Jaroslava Zeleného, jemuž nahrál netradičně od brankové čáry soupeře stoper a kapitán domácích Tomáš Hübschman.

„Dostal se do krajní pozice a ne z úplně své klasické pozice nacentroval před bránu, tentokrát tam našel mě, takže jsem měl i štěstí," tetelil se Jaroslav Zelený, který tak oslavil první ligovou branku v zelenobílém dresu. Měl i další šance, jenž už ve druhé minutě v dobré pozici podklouzl, poté nejvhodnější okamžik ke střele promeškal.

„Nebudu říkat, že jsme měli respekt, ale Jablonec hrál doma a je to kvalitní mančaft, který má kvalitní hráče a dokázal si to pohlídat. Možná je trochu psychicky zlomila neproměněná penalta, ale spíše bych řekl, že nám to pomohlo a od té doby jsme na hřišti totálně dominovali," pověděl. Body z toho však na Střelnici nevytěžil a s parťáky zůstal na příští dva týdny poslední.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články