Hlavní obsah

Jablonečtí vedli, přesto v Karviné padli. Tohle už není normální, povzdechl si Tecl

Karviná

Síť rozvlnil už poosmé v této ligové sezóně, přesto po bitvě v Karviné bylo ve tváři útočníka Stanislava Tecla znát značné rozčarování. Jablonečtí fotbalisté ztratili slibně rozehraný duel 14. kola HET ligy a domů odjeli s ponurou náladou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jablonečtí fotbalisté se radují z úvodního gólu do sítě Karviné. Úspěšným střelcem byl Stanislav Tecl (třetí zleva).

Článek

„Tohle už není normální," láteřil 27letý forvard. „Když vedeme nejsme schopní dotáhnout zápas do vítězného konce. Nechali jsme si dát dva góly a body nám chybějí. Stalo se nám to už poněkolikáté. Neumíme to prostě nějak ukopat a ubojovat," postěžoval si.

Jablonečtí po jeho gólu z 37. minuty drželi těsný náskok, jenže poté neproměnili dvě tutovky a Slezané hnáni bouřlivým publikem dokonali obrat. „Zarazilo mě, že jsme přestali být po změně stran aktivní směrem dopředu," durdil se kouč zelenobílých Zdeněk Klucký.

Trenérská výměna, kterou během reprezentační přestávky Karvinští provedli, znamená pro každé mužstvo vždy velký impulz. Hosté tak očekávali náročný duel. „Ničím nás ale domácí nepřekvapili. Věděli jsme, že budou hrát dlouhé míče na Wágnera, kterého jsme pokryli," řekl kouč na adresu forvarda, jenž loni ještě v dresu Jablonce sestřelil Karvinou hattrickem. Tentokrát se však v barvách Slezanů neprosadil. „Jenže co je nám to platné, lacino jsme soupeře nechávali sbírat odražené balóny," povzdechl si Tecl.

Karvinští se na hřišti statečně rvali a nakonec po dvou parádních trefách v podání Filipa Panáka a Jana Kalabišky slavili cenný triumf 2:1. „Na každém týmu je samozřejmě znát, když bojuje o záchranu. Na tohle se ale nemůžeme vymlouvat, to samé by mělo být i na naší straně. Teď na sebe budeme v kabině koukat a pojedeme šest hodin domů," dodal zklamaný Tecl po utkání.

Reklama