Hlavní obsah

Velká ztráta. Druhý poločas jsme nezvládli, lituje Zmrhal po remíze Slavie

Před týdnem pomohl dvěma góly sestřelit Duklu, v Jablonci se trefil opět. Ale radost z další branky Jaromíru Zmrhalovi kalila ztráta dvou bodů. Slavia v Jablonci remizovala 1:1, přestože v první půli bylo na hřišti jen jedno mužstvo, to sešívané. Severočeši se však po pauze obdivuhodně zvedli a Ondřej Mihálik zaslouženě vyrovnal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní fotbalisté Slavie po skončení zápasu v Jablonci (zleva) Eduard Sobol, Mick Van Buren a Tomás Necid.

Článek
Fotogalerie

„Nezvládli jsme druhý poločas, nehráli jsme jako v tom prvním, měli jsme tam více ztrát a nechali Jablonec chodit do brejků, z čehož jsme dostali i vyrovnávací gól. Určitě nás to mrzí," přiznal reprezentační záložník.

Hodně vás musí mrzet, že jste nepřidali druhý gól, na který jste šance v prvním poločase měli, je to tak?

Říkali jsme si to v kabině v poločase, že bychom měli i do druhého nastoupit jako do začátku zápasu a přidat nějaký gól. Vůbec se to nepovedlo. Nechali jsme Jablonec hrát a nedopadlo to pro nás dobře.

Čím to bylo, že se po hodině hry ráz utkání změnil a hrát jste nechali i Jablonec?

Nevím. Jestli jsme si mysleli, že už je rozhodnuto a že se už nemůže nic stát... Zdálo se mi, že jsme začali hrát trochu laxně. Jestli jsme měli v hlavách, že je to už jasná výhra, tak se nám to vymstilo. Dostali jsme gól z brejku.

Poté, kdy jste kopali rohový kop...

Byli jsme v jejich vápně a přes jeden souboj jsme je nechali utéct do rychlého brejku. Jablonec to vyřešil a my jsme se už do ničeho vyloženějšího nedostali, abychom vstřelili druhý gól.

Berete to jako velkou ztrátu vzhledem k tomu, jak jste měli zápas rozehraný?

Určitě. Vzhledem k prvnímu poločasu, kdy jsme měli více šancí. Měli jsme přidat nějaké góly. Tohle samozřejmě ztráta je. Gól jsme ale dostali a s tím už nic neuděláme. Musíme si to vyříkat a příště hlavně do druhého poločasu vstoupit jinak.

Štve remíza o to více, že Plzeň v tomto kole poprvé ztratila, když také remizovala v Teplicích a vy jste se mohli přiblížit o dva body?

Samozřejmě jsme o tom věděli. Chtěli jsme se taky držet za Olomoucí o jeden bod, teď už to není ani o ten bod a je to pro nás horší.

Čím to je, že jste v této sezóně už pošesté ztratili venku?

Doma se nám asi hraje lépe, netuším, čím to může být. Jestli to je jiným prostředím, než na jaké jsme zvyklí... Musíme to zlomit a hrát venku stejně jako doma.

Reklama

Související témata: