Hlavní obsah

Baroš vyvázl s pokutou. Fanoušci Baníku mají podmínku pro příští výjezd na Slavii

Praha
Aktualizováno

Pravdu měl, když se za Jugasův faul na svoji osobu marně dožadoval penalty. Následující výlevy už si ovšem měl odpustit. Disciplinární komise potrestala fotbalistu Milana Baroše z Baníku Ostrava pokutou sto tisíc korun za hrubé vulgární výrazy na adresu rozhodčího Jana Jílka v utkání na Slavii. Fanoušci Baníku pak mají za chování v Edenu od disciplinárky podmínku. Při dalších výtržnostech přijdou o příští zápas na Slavii.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku (vpravo) si s rozhodčím Janem Jílkem v Edenu nepadl do oka...

Článek

Internacionál ušel nejhoršímu. Za přečin pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám totiž hrozí i stop na devět měsíců či čtvrtmiliónová pokuta. Přesně toho se Milan Baroš na Slavii dopustil, když použil hrubé vulgární výrazy na adresu rozhodčího Jana Jílka.

"Kde je ten zk****syn? Doufám, že o tom budete psát zase aspoň čtyři dny," štěkl třeba před zástupci médií na adresu rozhodčího Jílka.

Trest je tedy k možné sazbě mírný. Pokuta sto tisíc korun.

Podmínka za přerušení zápasu

Komise si posvítila rovněž na chování fanoušků ve zmíněném duelu. Příznivci Baníku přerušili zápas, když používali pyrotechniku a ničili zařízení stadiónu. Disciplinárka proto potrestala Baník pokutou 80 tisíc korun a zákazem výjezdu fanoušků na jedno soutěžní ligové utkání ve venkovním utkání na Slavii v soutěžním ročníku 2018/19 s podmíněným odkladem do doby konání tohoto zápasu.

Baroš každopádně přijde o úvodní jarní kolo, na Slavii totiž inkasoval čtvrtou žlutou kartu. Ze stejného důvodu si nezahraje ani liberecký Matěj Pulkrab. Stop na jedno utkání vyfasovali za vyloučení rovněž Ondřej Kušnír (Dukla) a Ondřej Bačo (Zlín).

Slovácko zaplatí za nevhodné chování fanoušků v utkání se Zlínem pokutu 80 tisíc korun.

Reklama