Hlavní obsah

Zažil jsem na tréninku rolby i bagry, nedělal Trpišovský vědu ze sloty při prvním tréninku ve Slavii

Praha

Bouřka, kroupy a provazy deště padající z temné oblohy provázely první trénink fotbalistů pražské Slavie po zimní pauze, který ve středečním odpoledni na umělé trávě v Edenu vedl Jindřich Trpišovský. Nový trenér klubu z Edenu ani na okamžik neuvažoval, že úvodní přípravnou jednotku zruší.

Slavia zahájila přípravu na jaroVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Podmínky byly vážně složité, ale já jsem z Liberce zvyklý. Vlastně bylo počasí mírumilovné, když si vzpomenu, co jsem zažíval pod Ještědem," smál se Trpišovský, který minulé dvě a půl sezóny prožil na severu Čech.

Slovan dvakrát provedl nástrahami předkol Evropské ligy do základní skupiny a i přes drastické proměny kádru v každém přestupovém období dokázal s týmem hrát atraktivní fotbal, jímž zatápěl tuzemské elitě. Když pak Slavia před Vánocemi vyhodila Jaroslava Šilhavého, byl Trpišovský první volbou klubového představenstva. Po krátkém přemýšlení nabídku přijal, od středy pak už úřaduje na nové adrese.

„Ani na okamžik jsem neuvažoval, že bych první trénink ukončil. Utíkat hned první den by nebyl dobrý signál k mužstvu. Fotbalisté nejsou z cukru, vydrží hodně. Navíc já pod Ještědem zažil i rolby při tréninku na umělé trávě nebo kličkování mezi bagry odklízejícími sníh," krčil smířlivě rameny Trpišovský.

Nové svěřence „vyhnal" na umělou trávu. „Ještě v úterý jsme procházeli areál a nepochybovali, že budeme trénovat na přírodní trávě, abychom před pátečním odletem na soustředění do Španělska neměnili terén. Ale podmínky ve středečním odpoledni byly prostě proti," vysvětloval Trpišovský.

Než s týmem vyběhl za prvními společnými minutami, krátce k hráčům promluvil. „Ale nepředstavoval jsem se nijak dlouho. Všichni se známe. Podstatnou část kluků jsem trénoval, další jsem potkal jako soupeře. To Honza Nezmar coby nový sportovní ředitel mluvil hodně dlouho. Přeci jen se změnil celý sportovní úsek, tak měl co říct a hodně vážil slova. Možná se chtěl i vypovídat, jak je po dlouhé době v novém prostředí," vtipkoval Trpišovský.

Trio cizinců už chybělo

Na tréninku už kouč neměl trojici Altintop, Rotaň a Švento. „Rozhodnutí o jejich odchodu padlo ještě před mým příchodem. Já jsem se následně s verdiktem ztotožnil," netajil Trpišovský, že zmíněná trojice do jeho koncepce nezapadala.

Po čtvrtečních testech a pátečním dopoledním tréninku pak kádr opustí ještě před odpoledním odletem na kondiční soustředění do Španělska další hráč. Podle zdrojů blízkých klubu bude čtvrtým hráčem, který bude v Edenu vyklízet skříňku, Nor Flo.

Reklama