Hlavní obsah

Slavia trumfuje Spartu. Eden opouští čtvrtý cizinec

Praha
Aktualizováno

Letní přestupní termín pražská S pojala jako hromadný nákup cizinců. A teď se trumfují, kolika zahraničních hráčů se zbaví... Sešívaní upravují stav na 4:3. S fotbalisty pražské Slavie totiž neodcestuje dnes večer na kondiční soustředění do Španělska obránce Per-Egil Flo. Norský bek se nevešel do šestadvacetičlenné nominace červenobílých na kemp do Andalusie a o jeho další budoucnosti se podle klubového webu jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nor Flo ze Slavie během utkání s Jabloncem.

Článek

Jen pro připomenutí. Nejprve Slavia oznámila, že v Edenu končí Turek Halil Altintop s Ukrajincem Ruslanem Rotaněm, navíc i osvědčený Slovák Dušan Švento. Den poté pak Sparta uvedla, že z Letné pro změnu mizí po pouhém půlroce útočník Marc Janko a záložníci Jonathan Biabiany s Georgesem Mandjeckem.

Nyní sešívaní přidávají čtvrtého cizince, s nímž nepočítají. Je jím vcelku logicky norský obránce Per-Egil Flo. Do Prahy přišel před rokem a na jaře pomohl Slavii k mistrovskému titulu. Na podzim ovšem osmadvacetiletý Flo pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého, který byl v prosinci odvolán, odehrál jen dva soutěžní zápasy v domácím poháru. V lize ani v evropských pohárech nenastoupil a laboroval také se zraněním.

Nový kouč Jindřich Trpišovský neskrývá, že spolu se sportovním ředitelem Janem Nezmarem se budou orientovat především na domácí fotbalisty.

Poohlížejí se po českých hráčích

"Nejdřív chceme hráče stávajícího kádru dobře poznat, aby byli nově příchozí buď hodně talentovaní, nebo přímo pro základní sestavu. Nechtěli bychom dělat nic mezi. Cizinci musí být vyloženě do základní sestavy. Jde o jeden z důvodů, proč také někteří hráči skončili. Cizinci musí být nejlepší v kádru. Poohlížíme se po českých hráčích, ať už hrají tady nebo v zahraničí," razí Trpišovský jasnou filosofii.

Kouč bere do Španělska 22 hráčů do pole a čtyři gólmany. K mužstvu se už připojila trojice Danny, Simon Deli a Michael Ngadeu, která chyběla na startu přípravy. Na kondiční soustředění odletí i pět mladíků - gólman Jakub Markovič, Pavel Bucha, Jan Vejvar, Václav Pardubský a Vojtěch Mareš.

Obhájce titulu stráví ve Španělsku deset dní a bude hlavně nabírat kondici. V plánu je jedno přípravné utkání s místním týmem La Balona.

Reklama

Související témata: