Hlavní obsah

Hotovo. Stanciu už je v Praze, hned se fotil s fanoušky. Brzy se upíše Spartě

Aktualizováno

Dlouho očekávaný a velmi komplikovaný přestup čtyřiadvacetiletého rumunského záložníka Nicolae Stanciua do Sparty je hotový! Ve středu pozdě večer přiletěl fotbalista z Bruselu do Prahy. Stanciu se brzy stane nejdražším hráčem, který kdy do české nejvyšší soutěže přišel. Sparta zatím informaci nepotvrdila, ale belgické a rumunské zdroje považují věc za hotovou, což potvrdil i zdroj blízký vedení Sparty. Večer se na sociálních sítích začaly objevovat fotografie hráče, který se v Praze na letišti fotil s fanoušky a rozdával podpisy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu (vpředu) ještě v dresu Bukurešti v souboji s Martinem Frýdkem ze Sparty. Teď z nich budou spoluhráči.

Článek

Více než týden trvala jednání mezi Spartou a Anderlechtem Brusel, oba kluby se dohodly na konečné verzi podmínek přestupu ve středu večer. Za Stanciua Sparta zaplatí Anderlechtu v přepočtu 4,5 miliónu eur (asi 114,7 miliónu korun). Na bonusech by pak mohl belgický klub vydělat dalších až 60 miliónů korun. Přitom Anderlecht za záložníka zaplatil Steaue Bukurešť předloni deset miliónů eur. Až dosud byl nejdražším hráčem, který do Česka přišel, izraelský útočník Tal Ben Chaim, za kterého Sparta zaplatila 76,2 miliónu korun.

Podle zdroje blízkého vedení Sparty byla u jednání v Praze nejen hráčský agent Pavel Zíka, ale i hráčova agentka Anamaria Prodan Regnecampfová. Ta se souhlasem svého klienta kývla na podmínky jeho smlouvy se Spartou, která zní do léta 2022. Hráčův podpis má být jen formalitou. Ve čtvrtek dopoledne Stanciua čeká nejprve lékařská prohlídka a po ní podpis kontraktu.

Premiéra proti Vltavínu

Za letenským mužstvem už rumunský reprezentant do ciziny nepoletí, protože Sparta se vrací ze španělského soustředění v pátek. K týmu se připojí po víkendu a první zápas by mohl odehrát ve čtvrtek 25. ledna od 14 hodin na Strahově proti Vltavínu.

Sparta o tvořivého záložníka, který by měl nahradit Tomáše Rosického, velmi stála. „Hráče na post klasické desítky potřebujeme," přiznal před startem zimní přípravy i nový letenský sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. Se Stanciuem se „potkal" ještě jako kouč Sparty v létě 2016 ve 3. předkole Ligy mistrů, kdy rumunský střelec vyřadil Pražany třemi góly po výsledcích 1:1 a 0:2.

Na Letné zároveň pokračují jednání Sparty o gólmanovi Martinu Dúbravkovi, kterého chce kouč Newcastlu United Rafael Benítez. Jasno by mělo být příští týden.

Reklama

Související témata: