Hlavní obsah

Šampión hlásí návrat. Ne však do Plzně, letí za Baníkem

Ankara
Aktualizováno

Tři mistrovské tituly získal s Plzní, teď se do české fotbalové ligy vrací. Ne však do Viktorie, ale do ostravského Baníku, kde by se měl stát již sedmou zimní posilou. Obránce Václav Procházka se dohodl na ukončení smlouvy v ankarském Osmanlisporu a momentálně míří na letiště, aby se v Turecku posunul o kus dál. Letí do Beleku, kde je předposlední tým české ligy na soustředění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Václav Procházka ještě v dresu Plzně.

Článek

Šest posil aspirujících na místo v základní sestavě už mají. Přišli brankář Laštůvka (Slavia), obránci Fleišman (Mladá Boleslav) a Psyché (Sogndal), záložníci Fillo (Teplice) a Jirásek (Bohemians), útočník Diop (Zlín).

Hrozící sestup by měl na jaře rázně odvracet také zkušený 33letý internacionál Václav Procházka. O jeho služby ostravský klub projevuje zájem již od konce podzimu.

„Před pár minutami se nám podařilo dohodnout a podepsat s Osmanlisporem ukončení smlouvy. Vašek je tedy volný hráč a může se připojit na soustředění k Baníku. Bude se s ním tento týden připravovat a bude čas také na doladění podmínek jeho spolupráce s ostravským klubem," avizuje hráčův zástupce Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Baník v neděli zakončil v Turecku první týden herního soustředění. Před sebou má ještě závěrečný úterní duel s ukrajinským Olimpikem Doněck, který by měl Procházka stihnout.

Reklama

Související témata: