Hlavní obsah

Na rekordmana Siegla ztrácí čtyři trefy. Meta, kterou bych chtěl překonat, přiznává Chramosta

Jablonec

Nepatřit Mladé Boleslavi? Tenhle pocit je pro něj novinkou. Útočník Jan Chramosta poprvé v životě přestoupil. Smlouvu na dva a půl roku podepsal v Jablonci. Případnou trefu proti mateřskému klubu by však z úcty neslavil. Těší se na to, že na severu začne konečně hrát na hrotu. Nahradit má třináct podzimních branek Stanislava Tecla a Ondřeje Mihálika. A rád by také překonal Horsta Siegla, s 26 zásahy nejlepšího střelce v historii domácího poháru. 27letý kanonýr na legendu Sparty ztrácí čtyři zásahy. Zelenobílý klub ve čtvrtfinále Mol Cupu hraje doma se Slováckem.

Foto: fkjablonec.cz

Jan Chramosta (druhý zleva) během zdařilé premiéry v jabloneckém dresu.

Článek

Cítil jste, že už potřebujete změnu?

To ani ne. Být v Boleslavi není nic špatného, i když tento podzim se nám moc nepovedl. Ale odstartovalo to zranění Mešanoviče ve Slavii, které rozběhlo koloběh hráčů. Slavia si stáhla Tecla a tím se uvolnilo místo v Jablonci. Ze začátku to pro mě bylo hodně nečekaný. Nepočítal jsem s tím, že bych měnil klub teď v zimě. Ale Jablonec v čele s panem Peltou o mě měl velký zájem. Jsem rád, že to nakonec dopadlo. Moc se těším na novou výzvu.

Byl to váš první přestup, nebyl jste z něj trochu nervózní?

Hlavně se to dlouho táhlo. Jednání nebyly úplně jednoduchý. Ale myslím si, že k fotbalu patří, že lidi přestupují. A teď to padlo i na mě.

Berete to jako nový impuls?

Samozřejmě. Dá se říci, že celý život jsem strávil v Mladé Boleslavi, když nepočítám hostování v Plzni. Tohle je však přeci jen něco jiného, jsem tady na přestup, takže boleslavská kapitola je pro mě momentálně uzavřená, teď je tady Jablonec.

V dubnu se poprvé postavíte Boleslavi jako soupeř, bude to nezvyk?

Nevím, co od toho očekávat, ale těším se na to. V hlavě jsem to měl hned, že Jablonec pojede do Boleslavi a že poprvé v životě pojedu na její hřiště jako soupeř.

Už víte, zda byste případný gól slavil?

Jednoznačně říkám, že určitě ne! To vím už teď. Myslím, že v úctě ke klubu, který mě vychoval, se to nesluší. Nedělá se to.

Předpokládám, že s novým angažmá věříte i ve větší produktivitu. Na podzim jste se v lize trefil jen jednou.

V lize to žádná sláva nebyla. Dva góly jsem dal v poháru, tři v Evropě, v lize byl jen jeden. S tím samozřejmě spokojený nejsem. Myslím, že je to také dané tím, že naposledy jsem nehrál útočníka, což by se tady mělo změnit. To byl i hlavní důvod, proč jsem do Jablonce chtěl jít. V Boleslavi to už moc nevypadalo a já se cítím spíše jako útočník než jako hráč na křídlo.

Bude vám sedět větší volnost dopředu?

Jednoznačně. Netajím se tím, že do obrany se mi moc nechce, nejsem v tom tak dobrý. Myslím, že moje hlavní devíza je práce na ofsajdový lajně a zakončení. To můžu více potvrdit v útoku než na straně, na křídle.

V Jablonci byste měl nahradit Stanislava Tecla s Ondřejem Mihálikem, kteří dohromady nastříleli celkem třináct gólů. Není to svazující?

Oni odešli a Jablonec si mě vybral, protože si o mně myslí, že nějaké góly dám. Na druhou stranu si nemyslím, že je to o jednom hráči. Záležet bude na celém týmu, jak se s tím popasujeme.

Mimochodem se můžete stát nejlepším střelcem v domácím poháru. Na prvního Horsta Siegla s 26 góly ztrácíte čtyři trefy. Vnímáte to?

To je meta, kterou bych chtěl překonat. Myslím, že jsem k tomu blízko. Mám dobře nakročeno.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 57. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 52. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  3 : 1 Sparta - Ostrava 3 : 1 57. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice