Hlavní obsah

Sešívaní mají nečekaného žolíka. Řekne dvě slova za týden a bydlí u trenéra

Praha

Ještě v létě nakupovali třeba v bundeslize, klidně i slavného Adebayora by ještě do Edenu přivedli. Očekávaný efekt se však nedostavil, a tak se již v zimě vracejí do reality. Zajímavou posilu fotbalová Slavia dost možná našla ve vlastní juniorce. V přiloženém videu se můžete podívat, co si od nemluvného žolíka před startem jarní sezóny slibuje.

Ve slávistické přípravě na jaro překvapil Pavel BuchaVideo: Sport.cz

 
Článek

Slavia pro jaro změnila styl hry.

Dvacet let mu bude až v březnu a ukázal se již na podzim. Když Slavia vyhrála 4:0 v rumunské Craiově, záložník Pavel Bucha si hned při prvním startu za áčko připsal premiérový gól.

V zimě udělal důležitější krok. Během přípravy se v prvním týmu usadil a tlačí se do jeho sestavy.

„Když jsme ve Slavii začínali, Pavel měl odejít na hostování. My trenéři jsme to zarazili, chtěli jsme ho vidět. Postupně se i rozmluvil. Místo žádného slova řekne aspoň dvě za týden," usmívá se trenér Jindřich Trpišovský.

Oceňuje, že oč méně mladík mluví, tím více vnímá.

„Je vychovaný na dobrých principech, dělá velký progres. Kluci v kabině ho nedusí, takže roztáhl křídla. My jsme mu je teď na tréninku zase trochu přistřihli... Rychle se na hřišti rozhoduje, používá obě nohy. Má formu, ale nechceme ho přechvalovat. V záloze plní, co chceme," líčí kouč.

Zkrátka samá pozitiva. „Výhodou je, že jak nemluví, tak nám neodporuje. Navíc bydlí vzdušnou čarou asi jen 400 metrů ode mě, takže má další mé sympatie," směje se Trpišovský.

Reklama