Hlavní obsah

Pilař bude na jaře hostovat v Liberci. Severočeši zároveň do Karviné pustili Voltra

Liberec/Plzeň
Aktualizováno

Zatímco se Plzeň chystá na večerní odvetu Evropské ligy s Bělehradem, poslední den přestupového období zúžila kádr. Na půlroční hostování do Liberce pustila Václava Pilaře. Slovan pak rovněž na hostování do konce sezóny poslal do Karviné ofenzivního Radka Voltra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Václav Pilař oslavuje vítězný gól proti Olomouci.

Článek

Václav Pilař by měl na západě Čech na jaře do základní sestavy daleko. „Momentálně Vašek pracuje na svém návratu po zranění kotníku. Věříme, že ve Slovanu v průběhu jarní části dostane dostatek příležitostí k získání potřebné herní praxe. Půlroční hostování je pro všechny strany ideálním řešením," říká pro web Viktorie generální manažer klubu Adolf Šádek.

Pilař zatím v sezóně odehrál pouhých 64 minut, přesto stihl vstřelit v srpnu vítězný gól s Olomoucí. Bývalý hráč Wolfsburgu a Freiburgu rovněž zasáhl do čtyř zápasů Evropské ligy.

„Bude to pro mě něco nového. V mojí momentální situaci je pro mě Liberec nejlepší příležitostí k odehrání co největšího množství kvalitních zápasů. Těší mě, že budu hostovat v týmu, který bojuje o účast v evropských pohárech," těší se na nové angažmá odchovanec Hradce Králové.

„Zájem o Vaška měla polovina ligy, nabídky měl i z Polska či Maďarska. Vybral si Slovan jako ambiciózní klub s kvalitním zázemím i trenérským vedením. Věřím, že v Liberci ukáže, že je stále špičkovým rozdílovým hráčem," avizuje hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports.

Zkušenosti mladý tým potřebuje

Devětadvacetiletý hráč přinese k Nise do nejmladšího kádru ligy zkušenost. Jen záložník Miloš Bosančič je v současném kádru Davida Holoubka starší než 22násobný český reprezentant.

„V kabině přivítáme charakterního fotbalistu, který nám pomůže. Má za sebou mezinárodní i reprezentační zkušenosti, které bude moct předávat mladším spoluhráčům, a tak by mohl plnit roli jednoho z lídrů," vítá Pilařův příchod k modrobílým trenér David Holoubek

„Slibujeme si od něj, že nám zkvalitní ofenzivu a že nám pomůže k vytváření šancí a větší úspěšnosti při zakončování. Víme o jeho kvalitách, hlavně ve finální a předfinální fázi. Jsme za jeho příchod rádi," poznamenává.

Severočeské fotbalisty naopak opouští Radek Voltr, který bude hostovat v Karviné, za niž již v minulé sezóně na podzim hrál. „Radek by u nás na jaře neměl velké herní vytížení, a tak jsme využili možnosti jeho hostování v Karviné, kde by měl nastupovat častěji. Očekáváme, že tam na jaře svými góly a asistencemi pomůže v boji o záchranu, v létě se pak vrátí do Liberce a popere se o základní sestavu," uzavírá Holoubek.

Reklama

Související témata: