Hlavní obsah

A to se stane zrovna mně, povzdechl si Škoda, když ho video připravilo o gól v derby

Praha

Exploze červenobílého nadšení to byla předčasná. Slavistický kapitán Milan Škoda sice v samém úvodu vršovického derby gól dal, jenže ten neplatil. Ovšem až ex post. Dvě a půl minuty totiž trvalo, než hlavní sudí Proske usoudil, že šlo o trefu neregulérní, protože jí předcházel ofsajd. „Na můj vkus to tedy trvalo dost dlouho,“ podivoval se střelec sešívaných, že se něco vůbec řeší, natož pak že se to řeší tak dlouho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují jediný gól v utkání proti Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Domácí kapitán Škoda sice v hlavičkovém souboji přetlačil váhajícího slovinského legionáře ve službách klokanů Kociče a k centru Hušbauera se dostal, v následném biliáru v šestnáctce hostů se rovněž orientoval ze všech hráčů nejlépe, takže míč za Fryštákova záda už po osmi minutách procpal, jenže radoval se předčasně. Jeho trefa neplatila. A to přitom proti ní hosté neprotestovali a nic nenamítali.

„My ani nevěděli, co se stalo. Ani nemohli, protože přes tři čtvrtiny hřiště jsem do šestnáctky vůbec nedohlédl. Natož abychom čekali, že gól nebude platit," přiznával hostující trenér Martin Hašek.

Prostě pech

Sudímu Proskemu se však nezdála situace před gólem právě košér, proto zaváhal, zda branku uznat. Konzultace s videorozhodčím Zelinkou i následný pohled na monitor za postranní čarou jeho váhání umocnil. Po dvou a půl minutách si byl ale jistý.

„Šlo o složitou situaci, i proto mě videorozhodčí vyzval, abych se na ni šel podívat. Na obrazovce jsem se utvrdil, že se Souček nacházel v ofsajdu, a ještě bránil brankáři ve výhledu," vysvětloval svůj verdikt Zbyněk Proske. Video nasazené do české ligy teprve potřetí gól zrušilo. Vůbec poprvé!

„A to se stane zrovna mně. Prostě pech," povzdechl si Milan Škoda. „Vůbec jsem nechápal, co se děje, protože od nikoho sudí impuls nedostal. Ani od hostů. Netušil jsem, co zkoumá, myslel jsem, že se mu nezdála situace při mé první hlavičce."

Fryšták: Příště může video pomoc soupeři

Od rozhodčího se mu vysvětlení dostalo, ale přesto si slávistický kapitán povzdechl. „Nepřišlo mi to až tak sporné, aby gól neuznal. Mnohem jasnější situace brankou skončily," krčil rameny.

„Já také netušil, oč vůbec jde, protože šlo o hodně nepřehlednou situaci. Stínilo mi tam hodně hráčů. Našich i domácích," připojoval se brankář Klokanů Tomáš Fryšták, jemuž sudího verdikt pomohl. „Tentokrát pomohl nám, příště to ale může být naopak. Ostatně, kdyby bylo video v permanenci na podzim při zápasech s Karvinou či Ostravou, nedostali bychom branky, které neměly platit," pravil smířlivě.

Verdikt rozhodčího mu ovšem pomohl držet v Edenu nulu jen do nastavení první půle. V něm ho Hušbauer dalekonosnou střelou z dvaceti metrů překonal a rozhodl tak o výhře Slavie.

Však také po vítězné trefě okamžitě prsty ukázal na malou obrazovku. „Samozřejmě že to byla narážka na neuznaný gól," přiznával střelec sešívaných nadmíru spokojený, že svůj tým ve vršovickém derby spasil.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články