Hlavní obsah

Žádný strach z mátožné Sparty. Zbrojovka i v oslabení favorita málem udolala

Praha

Docela paradox. Deset let fotbalisté Brna na Letné nezískali ani bod, nedělní remíza 1:1 se Spartou však přišla Zbrojovce skoro málo. Tým usilující o záchranu vedl a ještě v závěru i bez vyloučeného Lukáše Kryštůfka klidně mohl rozhodnout. „Možná jsme šli v oslabení do rizika, ale hráči sami cítili, že jsme schopní na Letné uspět. Chtěli tedy až do konce hrát na výhru,“ oceňuje odvážný výkon svého týmu trenér Roman Pivarník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brněnský Martin Juhar oslavuje gól na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Způsobili favoritovi dokonalý šok, když se střela z kopačky exsparťana v 50. minutě otřela o Zahustela a zapadla do sítě.

„Neměl jsem komu přihrát, tak jsem vystřelil," netají s úsměvem Martin Juhar.

Mohl se přitom pasovat na ještě většího hrdinu. „Pak jsem měl další šanci, mohli jsme vést 2:0 a zápas by vypadal úplně jinak. Ale remíza je fajn, protože jsme dvacet minut hráli v oslabení," uvědomuje si Juhar.

Brno v 69. minutě přišlo o Lukáše Kryštůfka, který dostal červenou kartu za úmyslné hraní rukou.

„Jeden z klíčových momentů, pro mne hodně přísné vyloučení. Já viděl faul na našeho hráče, který následně zahrál rukou," poukazuje trenér Roman Pivarník.

Bod je plusový, posune nás dál, věří Pivarník

Jeho tým nicméně v oslabení ukázal charakter. „Nadále jsme dokázali hrát aktivně, skoro až moc, útočili jsme ve velkém počtu hráčů. Přišla další šance, kdy šel Sedlák sám na bránu, kterou jsme bohužel neproměnili," připomíná kouč.

Zbrojovka se díky nečekanému zisku z Letné drží aspoň tři body nad sestupovým propadlištěm.

„Nakonec musíme být s bodem spokojení, je pro nás plusový. Musíme sbírat body doma i venku, proto jsme rádi, že se nám na Spartě podařilo bodovat. Doufám, že nás poslední zisk posune zase dál," věří Pivarník.

Reklama

Související témata: