Hlavní obsah

Místo Itala má přijít Hapal. Sparta se však vyjádří nejspíš až v úterý

Aktualizováno

Letná zatím mlčí. Podle zdrojů blízkých vedení klubu však už italský kouč Andrea Stramaccioni opravdu není trenérem fotbalové Sparty. K jeho odvolání mělo dojít během pondělního večera. Na lavičku by měl místo něj usednout Pavel Hapal, doposud trenér slovenské reprezentace do 21 let. Sparta avizuje, že oficiální vyjádření k aktuální situaci v klubu poskytne pravděpodobně do úterního odpoledne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Hapal jako trenér Žiliny na tiskové konferenci před duelem se Spartou. Teď by se právě jí měl ujmout...

Článek

Tak Ital prý padl. Konečně, dodá drtivá většina fanoušků Sparty. Podzim pod jeho vedením byl mizerný, vstup do jara matný. Poslední kapkou byla nedělní domácí remíza se sestupem ohroženým Brnem.

Odvolání Andrey Stramaccioniho však ještě stále není oficiální. Čeká se, kdy Sparta informaci potvrdí.

„Naznačili jsme, že situace je vážná a že zaslouží reakci ze strany klubu. Ještě nedisponuji veřejným prohlášením, ale věřím, že se fanoušci z naší strany dozvědí konkrétní kroky co nejdříve," řekl ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík pro Českou televizi.

Ščasný se na lavičku nevrátí

Čekalo se, že jasno bude již během pondělí, na kdy Sparta svolala jednání představenstva. Podle informací, které má Sport.cz k dispozici, Stramaccioni padl a čeká se, až klub bude moci uvést do funkce jeho nástupce Pavla Hapala.

„Uvědomujeme si, že komunikace musí přijít záhy. Tým měl v pondělí volno, zítra má odpoledne trénink. Do té doby bychom chtěli komunikovat kroky, ke kterým vedení přistoupilo," slibuje Kasík.

Hapal je český internacionál, který si v roce 2000 krátce zahrál i za Spartu. Jako trenér vedl Opavu, Zlín, Baník Ostrava, Nitru, Mladou Boleslav, Žilinu (kterou právě na úkor Sparty dovedl do Ligy mistrů...), Lubin, Senicu a momentálně slovenskou jedenadvacítku.

Sparta vylučuje, že by se na lavičku mohl posunout sportovní ředitel Zdeněk Ščasný. „V případě, že Andrea Stramaccioni nebude trenérem, Zdeněk Ščasný nebude ten, kdo by trenéra nahradil. Řekl to už při svém nástupu do funkce a nebude se na tom nic měnit," ujišťuje Kasík.

Odmítá také informaci italského tisku, že se Ščasný měl se Stramaccionim během duelu s Brnem pohádat. „Není pravda, že by došlo k výměně názorů mezi Andreou Stramaccionim a Zdeňkem Ščasným."

Rumunská média mluví o Reghecampfovi

Majitel klubu Daniel Křetínský se od loňského léta vydal cestou nákupu čistě zahraničních posil a vsadil také na cizího trenéra. Nyní není čas na další experimenty, pokud chce Sparta zachránit aspoň účast v pohárové Evropě.

Do budoucna však nelze dalšího zahraničního trenéra vyloučit. Rumunská média tvrdí, že na seznamu možných adeptů je také dvaačtyřicetiletý Rumun Laurentiu Reghecampf, který momentálně vede Al Wahda ve Spojených arabských emirátech. Předtím působil ve Steaue Bukurešť, odkud dobře zná nového letenského záložníka Nicolaeho Stanciua a brankáře Florina Nitu. Navíc je manželem jejich agentky Anamarie Prodanové.

Reklama

Související témata: