Hlavní obsah

Plzeň hazarduje! Doma vybouchla, podlehla oslabené Boleslavi. Sparta zase remizovala

Praha
Aktualizováno

Čína je minulostí, po reprezentační pauze pokračovalo 22. kolo fotbalové HET ligy pěti sobotními zápasy. Vedoucí Plzeň doma senzačně podlehla Mladé Boleslavi 1:2, přitom hosté dohrávali bez vyloučeného Komličenka. Jarní lídr Jablonec porazil Bohemians 2:1, Liberec zvítězil 1:0 na Slovácku a Brno remizovalo 0:0 s Karvinou. Utkání Teplice - Sparta skončilo remízou 1:1, takže Letenští zůstali šestí.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Marek Matějovský z Boleslavi, Tomáš Hájek z Plzně a Nikolaj Komličenko z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Mají k dobru středeční dohrávku v Ostravě, ale v klidu nejsou. Pokud Slavia v neděli porazí Zlín, přiblíží se vedoucí Plzni na šest bodů. Viktoria totiž doma odmítla možnost zvýšit luxusní náskok.

Potvrdilo se, že Mladá Boleslav je pro ni neoblíbený soupeř. Plzeň ji v lize porazila v jediném z posledních pěti zápasů. Přestože hrála půlhodinovou přesilovku, pustila protivníka do dvoubrankového vedení a stačila jen snížit na 1:2. Bakoš dost možná přidal i druhý gól, ani televizní záběry však neprokázaly, zda míč opravdu přešel brankovou čáru.

Kdyby Sparta měla body, které ztratila ve druhých poločasech, když neudržela vedení, byla by druhá v tabulce! Ale protože po přestávce dál odpadává, je šestá a na čtvrtou Olomouc, která drží poslední jistou pohárovou příčku, ztrácí čtyři body... V Teplicích se odvinul tradiční sparťanský příběh. V první půli otevřel skóre Stanciu, ve druhé vyrovnal Červenka. Letenští remizovali popáté v řadě, potřetí pod novým koučem Hapalem.

Jablonec na jaře ještě neztratil

Mašina, která nikde nestaví. Jablonec na jaře vyhrál všech 7 soutěžních zápasů pod trenérem Radou! Pokud jde o ligu, zvítězil pošesté za sebou a vyrovnal svůj rekord. Jako další chod pozřel Bohemians, i když jen po těsné výhře 2:1. O vítěznou trefu se ve druhé půli postaral Jovovič.

O záchranu hrající Slovácko doma podlehlo Liberci 0:1. Moravané tak neporazili Slovan devětkrát za sebou. Znovu rozhodl Matěj Pulkrab, který dal v pátém jarním utkání sedmý gól a třetí Liberec už pět zápasů neprohrál.

Zbrojovka trůní na předposledním místě tabulky, takže další domácí ztrátu si nemohla dovolit. Přesto s Karvinou jen remizovala 0:0. Brno trefilo dvě břevna a tyčku. Karviná počtvrté za sebou remizovala a už sedm zápasů v řadě neprohrála.

Program 22. kola:
Pátek
Dukla - Olomouc 2:3
Ostrava - Jihlava 3:1
Sobota
Brno - Karviná 0:0
Jablonec - Bohemians 2:1
Branky: 26. Lischka, 62. Jovovič - 43. M. Hašek
Slovácko - Liberec 0:1
Branka: 8: Pulkrab
Teplice - Sparta 1:1
Branky: 57. Červenka - 40. Stanciu
Plzeň - Mladá Boleslav 1:2
Branky: 89. Bakoš - 40. Mareš, 79. Hubínek
Neděle
18:00 Slavia - Zlín

Reklama