Hlavní obsah

Situace Dukly je kritická. Věřím, že je klub koncepční, doufá kouč

Praha

Hledáte nejhorší tým ligového jara? Spolu se Zlínem ho najdete také na Julisce. Fotbalisté pražské Dukly v sedmi jarních zápasech získali jen 4 body, prohráli pět z posledních šesti kol. Žádný div, že po porážce 0:3 v derby na Spartě stále mají na předposlední Brno nejistý náskok tří bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Holík z Dukly a Nicolae Stanciu ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Krize se prohlubuje. Dukla dokázala vyhrát jediné z posledních osmi ligových utkání.

„Ano, situace je vážná. Je nás v dolní polovině tabulky víc, kdo se chceme rychle dostat z ohroženého pásma. Před sebou máme tři klíčové zápasy, v nejbližším doma s Libercem už nebereme nic jiného než vítězství. Za ním půjdeme," ujišťuje trenér Jaroslav Hynek.

Fotbalovým zákulisím běží spekulace, zda se ho sobotní duel se Slovanem ještě bude týkat. Hynek odvedl na Julisce velký kus práce u mládeže, u áčka působí druhou sezónu. Jeho tým se zatím drží nad vodou jen díky nedávné ojedinělé výhře v Ostravě.

Nejbližší zápasy s nožem na krku

„Na mou pozici byste se měli ptát vedení. Věřím, že Dukla je koncepční klub. V naší hře stále vidíme prvky, které bychom v ní vidět chtěli. A na tréninku tým nadále skvěle pracuje," poukazuje Hynek.

Pokud jde o nejbližší program, po zmíněném duelu s Libercem narazí Dukla na Slovácko (venku) a Brno (doma), což jsou dva ze tří týmů, které ještě ohrožení Pražané drží v tabulce pod sebou.

„Je těžké hrát na Spartě, když brzy dostanete dva góly. Přesto jsme si v dalším průběhu šance vytvořili. K jejich proměnění nám nejspíš chyběla větší razance. Na straně Sparty je přece jen větší hráčská kvalita. Věřím však, že jiným týmům góly dáme," neztrácí Hynek naději.

Reklama