Hlavní obsah

Jablonec - Olomouc 0:0Olomouc dohrávala v deseti, Jílek skončil na tribuně. Sigma veze z Jablonce první bod po 13 letech

Hynek PreislerSport.cz

Olomouc si veze první bod z Jablonce od roku 2005. Sigma remizovala na Střelnici bez branek 0:0. Domácí tým Hanáky v bitvě o evropské poháry přehrával i bez karetně potrestaného Michala Trávníka, bez něhož hrál na jaře v lize vůbec poprvé. Měl i šance, ale hosty pokaždé zachránil výborný gólman Miloš Buchta. Hosté dohrávali v deseti po vyloučení Jiřího Texla, na tribuně následně skončil kouč Václav Jílek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Olomouce Václav Jílek vyloučený na tribunu.

Článek

Šlo sice o souboj třetího týmu s pátým, ale v prvním poločase hrozili jen domácí. Hanáci v něm nevystřelili na branku ani jednou, nulu měli i v kolonce rohových kopů, první roh dokonce kopali až v 67. minutě.

Největší šanci v prvním poločase spálil až v jeho nastaveném čase Jan Chramosta, který odehrál v nejvyšší soutěži jubilejní dvoustý zápas. Vojtěch Kubista obral o míč Lukáše Kalvacha a skvěle uvolnil Chramostu, který byl před gólmanem hostů sám. Miloš Buchta skvěle zasáhl.

Kanonýra domácích poprvé vychytal už ve 14. minutě, kdy jeho střelu vyrazil na rohový kop. A v souboji s ním uspěl i po půlhodině hry, když skvěle vyběhl a v nebezpečné situaci mu míč sebral.

Skórovat však mohl také Tomáš Holeš, který pohotově poslal po rohovém kopu odražený míč jen těsně vedle pravé tyče Buchtovy branky, Kubista zase ve 41. minutě trefil z dálky jen střed branky.

A nebezpečnější byli zelenobílí i ve druhém poločase. V 63. minutě vystihl rozehrávku Sigmy Jaroslav Zelený, nahrál Lukáši Masopustovi a proti jeho střele výborně znovu zasáhl Buchta, stejně si poradil se šancí Kubisty v 72. minutě.

Sigma dohrávala v deseti hráčích, když v 87. minutě hasil brejk domácích faulem na Matěje Hanouska Jiří Texl. Za protesty pak sudí Pavel Orel vykázal kouče Olomouce Václava Jílka na tribunu. Hosté ale bod ubránili.

24. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Orel - Kotík, Dresler. ŽK: Považanec, V. Kubista - Jemelka. ČK: 87. Texl (Olomouc). Diváci: 3115.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Masopust (86. Diviš), V. Kubista, Považanec, Jovovič (46. Hanousek) - Chramosta, Doležal. Trenér: Rada.
Olomouc: Buchta - Hála (89. Sladký), Radakovič, Jemelka, Vepřek - Zahradníček (79. Moulis), Houska, Kalvach, Texl, Falta (69. Manzia) - Plšek. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: