Hlavní obsah

Vyprodáno! Baník prahne po záchraně, Sparta zase po pohárech

Praha/Ostrava

Jen málo duelů na domácí scéně vzbuzuje již předem takové emoce. Do Ostravy se po dvou a půl letech vrací atraktivní souboj fotbalistů Baníku se Spartou. Tradiční rivalitu ještě zesiluje akutní potřeba bodů z obou stran, a tak není divu, že Městský stadión je poprvé po jedenácti měsících zase vyprodán. Utkání se hraje v sobotu od 15:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Chorea fanoušků Baníku Ostrava.

Článek

Oba nesmiřitelní rivalové žijí pět kol před koncem ligy v nejistotě. Ostravští jsou však v mnohem těžší situaci. Zatímco Sparta se potřebuje udržet na pohárových příčkách, Baník zatím marně usiluje o posun do nesestupových vod.

„Sparta po příchodu trenéra Hapala už v míchání postů není tak nepředvídatelná, což je výhoda pro ni, že se jim sestava zabíhá a začíná jim fungovat. A svým způsobem výhoda i pro nás, že tam asi žádná překvapení nebudou a myslím, že předpokládanou sestavu Sparty máme trefenou," avizuje na klubovém webu Bohumil Páník, trenér Baníku.

Jeho protějšek v minulosti ostravský tým také vedl. „Nečeká nás nic jednoduchého, ale chceme vyhrát. Zápasy mezi Baníkem a Spartou jsou vždy na krev, hodně vypjaté bez ohledu na postavení v tabulce, což očekávám i tentokrát," říká Pavel Hapal pro klubovou televizi.

Dva týmy s nejlepší formou

Baník má problém s obranou, z níž vypadli potrestaní Václav Procházka a Lukáš Pazdera. „Nabízejí se nám asi tři různé varianty řešení a doufám, že vybereme správnou," přemítá Páník.

Pokud by se sestavila tabulka jen z pěti posledních kol, narazí na sebe dva týmy s aktuálně nejlepší formou v soutěži.

„Máme samozřejmě v kabině lepší atmosféru i náladu poté, co jsme vyhráli dva domácí zápasy za sebou. Naše hra se zlepšuje," pochvaluje si letenský útočník Václav Kadlec.

Baník má vyprodaný zápas, respektive část stadiónu bez sektoru pro hostující fanoušky, poprvé od rozhodujícího druholigového utkání o postup do nejvyšší soutěže proti Znojmu loni v květnu. I když v srpnu na první domácí zápas proti Slavii pak přišlo na Městský stadión 13 056 diváků, úplně vyprodáno nebylo.

Reklama