Hlavní obsah

Lafata? 112 okamžiků euforie. Nejlepší nákup mojí éry, rozplývá se Křetínský

Angažování kanonýra Davida Lafaty, jenž po sezóně ukončí aktivní kariéru, považuje předseda představenstva Sparty Daniel Křetínský za vůbec nevydařenější nákup, jaký se během jeho éry na Letné realizoval. Na klubových stránkách vyzdvihl gólový instinkt a také bojovnost a pracovitost dlouholeté ofenzivní opory.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Křetínský si služeb Davida Lafaty považuje.

Článek

„Příchod Davida Lafaty považuji z hlediska přínosu hráče pro tým za jeden z nejpovedenějších transferů za dobu, co jsem ve Spartě. Jeho osobní historie v našem klubu je naprosto vynikající. Svoji roli začal plnit ihned po svém přestupu z Jablonce," chválí šestatřicetiletého snajpra Křetínský.

Nejlepší kanonýr samostatné české ligy se v rudém dresu prezentoval především jako skvělý střelec.

„Lafi je někdo, kdo chce vždycky dát gól. Fantastická vlastnost. I když vstřelí dva, tři, tak chce dát čtvrtý. A nejde jen o něj, vždy dělá všechno proto, aby jeho tým přidal další branku, nejen on sám. Má prostě skvělou vůli," pokračuje sparťanský boss.

A dodává, že jistou málomluvnost českobudějovický rodák bohatě vynahrazuje výkony na hřišti a obětavostí pro tým.

„David vstřelil v našem dresu 106, respektive 112 gólů, když připočítáme domácí pohár a Superpohár. A to je opravdu hodně. Pro mě je tedy David Lafata spojený s euforií po gólech. Bylo to 106, respektive 112 okamžiků euforie," děkuje končící legendě Křetínský.

Reklama