Hlavní obsah

Jablonec - Karviná 2:1Jablonec má jasno. Vyhrál nad Karvinou a pojistil si Evropu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Chramosta 1 : 0
63. Dreksa 1 : 1
71. Doležal 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou

Jablonec coby nejlepší tým jara pečetil další výhrou fantastickou druhou půlku soutěže. O záchranu bojující Karvinou porazil 2:1 a pojistil si předkolo Evropské ligy. Hůř než pátý už neskončí. Díky třem bodům se navíc Severočeši udrželi ve hře o třetí příčku zajišťující přímý postup do základní skupiny EL. Na aktuálně bronzovou Olomouc dvě kola před koncem ztrácí dva body. To předposlední Karvinou po třetí prohře v řadě čekají dva existenční zápasy. V příštím kole doma s Ostravou, poté v Jihlavě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

První gól Jablonce střílí Jan Chramosta (vlevo). Bránící karvinský Marek Janečka přišel pozdě.

Článek

Domácím šlo o evropské poháry, hostům o záchranu. První půlhodinu se však hrálo takřka bez šancí. První měl až ve 31. minutě hostující Bojan Letič, který se šikovně dostal ve vápně do střelecké pozice, ale pálil vysoko nad.

Tým Petra Rady tohle varování probudilo. A už ve 33. minutě trefil Vladimir Jovovič břevno. Domácí ukázali, jak jednoduše se lze do šance dostat. Stoper David Lischka nejprve vystihl nepřesnou přihrávku Karviné, gólmanovi Vlastimilu Hrubému poslal malou domů. Ten neváhal, míč z první poslal dopředu na Martina Doležala. Čahoun ho sklepl Michalu Trávníkovi, ten nahrál Jovovičovi. Černohorský reprezentant opět potvrdil, že z dálky vystřelit umí parádně.

Za minutu však už Severočeši vedli. Aktivní Jovovič vysunul Jana Chramostu, který z úhlu sám před Patrikem Le Giangem mířil přesně k protilehlé tyči, od které se míč odrazil do branky. Chramosta čekal na zásah od 19. kola, kdy se trefil ve Zlíně.

Zatímco v prvním poločase byli Slezané v útočné fázi neškodní (přímo na branku nevystřelili ani jednou, nekopali dokonce ani jeden rohový kop), po pauze zahrozili i oni. Ve 48. minutě mohl vyrovnat Filip Panák, ale hlavičkoval jen těsně vedle.

Až v 63. minutě se dočkali, když zmatků v domácí obraně využil Pavel Dreksa. „Koledujeme si. To není možný," soptil u střídačky domácí trenér Petr Rada.

Až v 70. minutě ho opět rozjásal Martin Doležal, který hlavou zatloukl lahůdkový centr Jaroslava Zeleného a vítězným gólem oslavil narození potomka.

28. kolo první fotbalové ligy
FK Jablonec - MFK Karviná 2:1 (1:0)
Branky: 34. Chramosta, 71. Doležal - 63. Dreksa. Rozhodčí: Pechanec - Boček, Hock. ŽK: Chramosta - Šisler, Letič, Dreksa. Diváci: 2603.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Jovovič (90. Diviš), Považanec, Trávník (86. Piroch), Hanousek - Chramosta, Doležal (80. Hübschman). Trenér: Rada.
Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Janečka, Eismann - Šisler (61. Ramírez), Panák - Štepanovský (61. Voltr), Budínský, Letič - Wágner. Trenér: Mucha.

Reklama

Související témata: