Hlavní obsah

Akce Úřad práce ČR skončena. Nejúspěšnější extraligový tým už má gólmana

Vsetín/Praha

Překvapení, které vzbudilo úsměv na tváři. Když vedení hokejového Vsetína v dubnu uveřejnilo inzerát na Úřadu práce České republiky, že hledá brankáře - nástup v květnu, plat 12 500 korun za měsíc a požaduje zkušenosti z KHL, případně reprezentační starty za dospělé - nikdo moc v úspěch nevěřil. Po pár měsících je vysvětlení na světě.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Jan Šelepněv, nový gólman z Běloruska přichází do Vsetína.

Článek
Fotogalerie

Nyní je situace následující. Vsetínský tým zná své dva hlavní brankáře pro nadcházející ročník WSM ligy. Davida Gábu doplní Jan Šelepněv. Pětadvacetiletý gólman pochází z Běloruska a uplynulou sezónu strávil v Asijské lize, kde hájil barvy týmu PSK Sachalin. V KHL odchytal za Dinamo Minsk 8 zápasů a v 58 zápasech byl na lavičce Dinama jako dvojka.

„Ohledně Janova případného angažmá na Vsetíně jsme jednali s jeho agentem již od konce minulé sezóny. Vzhledem k tomu, že se jedná o hráče mimo EU, je jeho angažování u nás složitější, a proto jsme museli splnit všechny podmínky spojené s jeho případným působením v Česku. S tím souviselo i uvedení inzerátu přes úřad práce, jelikož to jinak nejde," vysvětlil medializaci vystaveného inzerátu pro klubové stránky jednatel týmu Daniel Tobola.

Mistr extraligy 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, druhé místo v roce 2000 a třetí příčka v Evropské hokejové lize v roce 1998. A teď inzerát? „Zkusili jsme tuto nevšední variantu, proč ne? Třeba se někdo z Evropy ozve. Zatím se žádnými přihláškami nepřebírám," řekl Sport.cz Tobola koncem dubna.

Za necelého čtvrt roku je akce „úřad práce" u konce. Místo je obsazeno. „Samozřejmě, že inzerát byl všeobecný a mohl se na něj přihlásit kterýkoliv brankář, který však musí splnit všechny uvedené podmínky. Jan tyto podmínky splňuje a nikdo další takový na inzerát nereagoval. Jan od pondělí nastupuje s týmem na led do přípravy a věříme, že společně s Davidem Gábou vytvoří silný brankářský tým našeho mužstva," dodal Tobola.

Reklama

Související témata: