Hlavní obsah

Klouček se potkal s Jihočechy v baráži, nyní bude za Motor chytat

České Budějovice

Na hokejové trase mezi extraligovými Pardubicemi a prvoligovými Českými Budějovicemi dochází k čilému pohybu. Po avizovaném příchodu útočníka Jan Kloze z východočeského klubu na jih Čech, hlásí vedení HC Motor další zajímavou posilu. V budějovické brance bude působit Milan Klouček, který má vyřízené roční hostování s možností střídavého startu i za Pardubice.

Foto: Josef Pešout, Právo

Milan Klouček

Článek

Kloučkovým příchodem je vyřešena otázka, kdo bude tvořit brankářskou dvojici s Janem Strmeňem. Petr Kváča totiž odešel z Budějovic do mistrovského Třince a vzhledem k budějovickým ambicím v první lize sháněl Motor odpovídající náhradu. Klouček má v jedenadvaceti letech odchytáno již 45 zápasů v extralize, na soupisku Pardubic patřil už v uplynulých třech sezonách.

Zajímavostí je, že právě Pardubice a České Budějovice se potkaly na jaře ve čtyřčlenné baráži o extraligu. Východočeši i s Kloučkovým přispěním elitní soutěž udrželi. Nyní bude mít mladý brankář zase motivaci pomoci Jihočechům k postupu. Jelikož na konci příští sezony odpadne nevyzpytatelná baráž, „stačí" k průniku do extraligy „jen" vyhrát prvoligovou soutěž, protože vítěz postupuje přímo.

„Milan Klouček je talentovaný brankář, který potřebuje sbírat zkušenosti. A věříme, že právě působení ve špičkovém prvoligovém celku mu může hodně prospět směrem k budoucí kariéře. V Motoru jistě najde odpovídající uplatnění," uvedl sportovní manažer pardubického klubu Jaromír Kverka ke spolupráci s Jihočechy.

„Vím, že v Budějovicích je o hokej velký zájem. Tomu budou asi odpovídat i sportovní cíle," poznamenal mladý brankář.

Výhodou pro Kloučka bude i fakt, že první ligu také dobře zná. V minulosti nastupoval formou střídavých startů z Pardubic za Litoměřice, Přerov a pár zápasů odchytal i za Kladno.

Fanoušci Motoru registrují i další posily. Do útoku přichází Miroslav Holec z Olomouce a je předpoklad, že už během přípravy na ledě bude kádr dostatečně široký.

Reklama

Související témata: