Hlavní obsah

Soud zamítl návrh na konkurz hokejové Komety Brno

BRNO

Krajský soud v Brně v pátek v plném rozsahu zamítl návrh na prohlášení konkurzu na prvoligový hokejový klub HC Kometa Brno. Některé pohledávky věřitelů soud klasifikoval jako neoprávněné. S několika pohledávkami, které údajně vznikly ještě před nástupem nového vedení klubu, byli věřitelé odkázáni k řízení před občanskoprávním soudem.

Článek

Návrh na konkurz podali loni v srpnu tři minoritní akcionáři Komety. Jako hlavní důvod uvedli, že je klub ve stavu naprostého a beznadějného předlužení a situaci považovali za neudržitelnou. Prostřednictvím konkurzu se dožadovali dlužné částky ve výši 126.960 korun, kterou jim ale vedení Komety ještě před podáním návrhu uhradilo.

"S ostatními členy vedení klubu sdílím dobrý pocit zadostiučinění z toho, že soud neshledal žádné nesrovnalosti v našem hospodaření," uvedl v prohlášení pro ČTK předseda představenstva Kometa Group Egbert Zündorf. Uvítal i ukončení nepříjemná anabáze s tím, že vedení klubu se již může plně soustředit na svou hlavní práci.

"Naším hlavním cílem je, aby se Kometa vrátila do nejvyšší soutěže a tím jsme splnili slib, který jsme dali brněnským fanouškům. Vrcholový hokej dlužíme i městu Brnu, které nás v tomto úsilí významně podporuje," uvedl Zündorf.

Reklama

Související témata: