Hlavní obsah

Sedmnáctá sezona ve Slavii! Veterán jede dál

Praha

Kapitán hokejistů pražské Slavie Jan Novák bude v tomto prvoligovém celku působit i v příští sezoně. Jednačtyřicetiletý bývalý reprezentační obránce se dohodl na pokračování s vedením klubu a v červenobílých barvách absolvuje sedmnáctý ročník.

Foto: Jiří G. Novák

Obránce Slavie Jan Novák na archivním snímku.

Článek

"Slavia je moje srdcová záležitost a odehrát za ni jakýkoliv zápas je pro mě ctí. Už se těším na další spolupráci a novou sezonu," uvedl na klubovém webu Novák, jenž byl v uplynulém ročníku první ligy nejvytíženějším hráčem týmu.

Havlíčkobrodský rodák debutoval v seniorském mužstvu Slavie jako osmnáctiletý v roce 1997 a od té doby za tým odehrál 803 zápasů, v nichž vstřelil 77 gólů a připsal si 226 asistencí. V historických tabulkách je sedmým nejproduktivnějším hráčem klubu a po Petru Kadlecovi druhým mezi obránci.

Pamětník slavné éry klubu z první dekády tohoto století slavil s týmem z Edenu dva mistrovské tituly (2003, 2008) a dvakrát byl ve finále extraligy. Hrál také za Mladou Boleslav, Kometu Brno, České Budějovice či Chomutov, v zahraničí působil v Kazani, Skelleftea, Kärpätu Oulu, Jekatěrinburgu či Štýrském Hradci. Za reprezentaci odehrál 27 zápasů a představil se na domácím mistrovství světa v roce 2004.

Reklama

Související témata: