Hlavní obsah

Hokejisté prvoligové Komety dostanou k užívání halu Rondo

BRNO

Hokejisté prvoligové Komety Brno by měli dostat do pronájmu halu Rondo, ve které hrají domácí zápasy. S tímto návrhem přišel brněnský primátor Roman Onderka, krok ještě musí schválit zastupitelstvo.

Článek

Hala Rondo je nyní v majetku městské firmy Starez-Sport, s níž se Kometa dostala nedávno do vážného sporu. Klub má práva k jejímu užívání pouze v době tréninků a zápasů. "Kometě bude hala svěřena plně k užívání formou nájemní smlouvy a město bude ze svého rozpočtu financovat pouze provozní výdaje," řekl Onderka. Podle něj se podobný model osvědčil ve spolupráci s fotbalisty 1. FC Brno.

Primátor chce ještě v letošním roce projednat nezbytné kroky se všemi zainteresovanými subjekty. Ke změně by mělo dojít od začátku nové hokejové sezony, nejpozději od 1. května příštího roku.

Kometa se dostala se společností Starez-Sport koncem srpna do sporu poté, co firma pronajala stánky s občerstvením. Jejich provozovatelé prodávali při zápasech nedovolené jedenáctistupňové pivo a nápoje v PET lahvích, které házeli fanoušci na ledovou plochu. Klub musel za jejich chování platit pokuty. Spor dospěl až do stadia, že majoritní vlastník Komety Libor Zábranský pohrozil odchodem z Brna a fanoušci následně uspořádali protestní pochod městem.

"Stav vůči Kometě byl neudržitelný. Brněnský hokej má za sebou bohatou tradici, vychovává stovky mladých talentů a produkuje kvalitní sportovní zážitky pro desetitisíce brněnských i mimobrněnských fanoušků. Proto si zaslouží systémové řešení, které deklaruje jasnou podporu města Brna," uvedl Onderka.

Zábranský jeho návrh přivítal. "Dochází k tomu, po čem jsme volali a za co bojovali. Tato podpora může brněnskému hokeji ze strany města výrazně pomoci," řekl ČTK majitel současného lídra první ligy.

Reklama

Související témata: