Hlavní obsah

Hotovo! Chomutov končí v první lize a jde do kraje, potvrdil svaz

Praha

Vedení hokejového Chomutov oficiálně informovalo sekretariát Českého hokeje, že vzhledem k neschopnosti doložit ve stanoveném termínu bezdlužnost vůči hokejovým subjektům a splnit tak licenční podmínky se klub nezúčastní příští sezony první ligy. Piráti zároveň sdělili, že po dohodě s krajským výkonným výborem Českého hokeje v Ústí nad Labem podají přihlášku do tamější krajské ligy.

Foto: Jan Pidrman, www.piratichomutov.cz/

Hokejisté Chomutova - ilustrační foto.

Článek

Vedení Českého hokeje vzalo informaci na vědomí s tím, že o dalším postupu včetně případných úprav norem a rozpisu Chance ligy rozhodnou vedení soutěže a výkonný výbor Českého hokeje. Ten se má uskutečnit 11. srpna.

Při neúčasti Chomutova by tak tuzemská druhá nejvyšší soutěž měla mít v příštím ročníku 18 účastníků.

Chomutov dostihly obrovské finanční dluhy. Akciová společnost Piráti Chomutov má podle soudního zápisu dluh ve výši 37,5 milionu korun, které jsou většinou z dob působení v extralize. Hráčům má dlužit zhruba necelou třetinu této částky. Společnost je v insolvenci a seniorský hokej nyní v Chomutově provozuje zapsaný spolek.

Ten přišel s návrhem, že každému z věřitelů (hráčů, kterým klub dluží je zhruba 60) nabízí splatit 30 procent z jejich pohledávek vůči klubu, když zbylých 70 procent klubu odpustí. Stačil ale nesouhlas byť jen jediného hráče a klub prvoligovou licenci nedostal. A k tomu nakonec opravdu došlo.

Chomutov v roce 2015 dokázal postoupit do extraligy a tehdy se domluvil s trenérem Vladimírem Růžičkou na dlouhodobé desetileté smlouvě. Největšího úspěchu Piráti dosáhli před třemi lety, kdy si zahráli semifinále nejvyšší soutěže.

Loni ale klub z extraligy spadl a Růžička se s Piráty dohodl na předčasném ukončení svého kontraktu. V uplynulé sezoně Chomutov hrál první ligu, v té následující ho čeká jen kraj...

Reklama

Související témata: