Hlavní obsah

Brankář Prusek po devíti měsících chytal a ještě cítil únavu

OLOMOUC

Po téměř deseti měsících se hokejový brankář Martin Prusek vrátil mezi tyče a prvoligové Olomouci hned čistým kontem dopomohl k vítězství 3:0 nad Berounem. Pětatřicetiletý mistr světa z roku 1999 překlenul dlouhé období zdravotních lapálií, jejichž příčinou byl zánět srdečního svalu.

Článek

Prusek, který měl být v této sezoně jedničkou extraligových Vítkovic, se proto zatím rozchytává o soutěž níž. "Po tak dlouhé době to bylo trochu zvláštní. Byl jsem i lehce nervózní, ale na ledě to pak ze mě spadlo. Po zápase jsem se ale cítil ještě dost unavený," řekl dnes ČTK Prusek.

Účastník čtyř světových šampionátů laboroval se zdravím od 20. března, kdy ještě ve službách Rigy zkolaboval po utkání čtvrtfinále Kontinentální hokejové ligy s Balašichou. Vyčerpání, únava a potíže s dýcháním však neustoupily a teprve po návratu do Vítkovic lékaři přišli na to, že důvodem jeho potíží je zánět srdečního svalu.

"Doufám, že už jsem zcela v pořádku," uvedl Prusek. Podle něj byla únava po středečním utkání s Berounem způsobena chybějící zápasovou praxí. "Potřebuju ještě nabrat zápasovou kondici, kterou jsem za ty měsíce ztratil. To vždycky nějakou dobu trvá. Teďka to byla čistě záležitost fyzičky. Takové zápasy zažívám vždycky i na začátku sezony," podotkl.

I když k tréninku na ledě se vrátil už v polovině listopadu, stoprocentní zátěž vstřebává až v posledních dnech. "Dá se říct, že naplno celý trénink s manšaftem jedu až poslední dva týdny. Navíc zápasy a tréninky, to je úplně něco jiného. Zápas trvá přes dvě hodiny, musím si na to znovu zvyknout," řekl Prusek.

Bývalý gólman Columbusu, Ottawy, Petrohradu nebo Spartaku Moskva zatím neplánuje. Jeho mateřský klub vede extraligu, v brance se daří Romanu Málkovi, kterého Vítkovice angažovaly právě místo maroda Pruska. "Zatím to neřeším a nic neplánuju. To se nevyplácí. S Olomoucí jsme domluveni na měsíc a pak se uvidí," dodal Prusek.

Reklama

Související témata: