Hlavní obsah

Desítka proti Znojmu mě nijak netěší, tvrdí ústecký manažer Kysela

Ústečtí hokejisté se po impozantním vítězství nad Znojmem 10:1 vrátili s nástupem roku 2011 do čela prvoligové tabulky, když předstihli severočeského soka z Chomutova. Ale ani tento fakt nijak výrazně neprožíval generální manažer Ústeckých Lvů Robert Kysela. V rozhovoru pro Sport.cz nabídl i svůj pohled na blížící se rozhodující fázi sezóny.

Foto: Josef Pešout, Právo

Generální manažer hokejistů Ústí nad Labem Robert Kysela

Článek

Ve středu jste deklasovali jihomoravského soupeře. To vás může těšit, že?

Nad výsledkem 10:1 nijak nejásám. Znojmo přijelo s patnácti hráči, z toho bylo hodně juniorů. Myslím, že to je naprostá devalvace soutěže. Jako na rybníku. Připadalo mi to jako přátelák. Utkání vůbec nemělo náboj. Od našich kluků to byl solidní výkon, ale na tento hokej se nedalo koukat. Vnímám to tak, že Znojmo se zachránilo a rozprodalo hráče. Sezóna pro něj skončila, a tak šetří peníze. Pryč jsou opory Haman, Plášek, Horčička, kteří šli do Plzně.

Ale máte potřebné body, tak proč takové rozpaky?

To je sice pravda, ale ze sportovního hlediska mě takové zápasy neuspokojují. Byl bych raději, kdybychom vyhráli 3:2 proti kvalitnímu soupeři, protože tohle hráčům nic nedá. Hrají na půl plynu a ještě hrozí, že pod dojmem menší koncentrace se někdo zraní.

Pojďme k ústeckému celku trochu podrobněji. Poslali jste brankáře Salfického do týmu prvoligového nováčka Litoměřic na hostování. Co vás k tomu vedlo?

Salfu jsme především v průběhu sezóny pustili do Plzně, která o něm rozhoduje. Nedala mu v poslední době příležitost, ale potřebujeme, aby někde chytal. Litoměřice bojují o záchranu a Salfa vzal výpomoc s přístupem profesionála a nebere to jako degradaci. Salfický má víceméně kariéru za sebou a nemá ambice se předvádět. Chce si zahrát hokej, zachytat si a být ve formě.

Rivalský Chomutov mohutně posiluje. Chystáte něco podobného?

Na hostování v Litoměřicích máme ještě Skleničku, Heinische a Vobořila. O složení kádru pro play-off rozhodneme před koncem přestupního termínu. Snažíme se mužstvo vhodně doplnit, ale základem je stávající kostra týmu, se kterou hýbat nebudeme. Našim klukům věříme. A jestli získáme nějaké posily, tak jednu, dvě, maximálně tři. Z extraligy by se dalo uvažovat o střídavých startech. Možná, že využijeme litvínovského útočníka Majdana, který na přelomu roku startoval za slovenskou „dvacítku“ na mistrovství světa v USA. A i kdyby nepřišla žádná posila, myslím, že se Chomutovu v boji o baráž můžeme postavit.

Jak to vypadá s marodkou?

Dlouhodobě nám chybí obránce Zeman a útočník Pazourek. To jsou velké ztráty a citelná oslabení. A je otázkou, jestli v letošní sezóně ještě zasáhnou do hry.

V sobotu hostíte z pozice lídra tabulky třetí Duklu Jihlava. To by mohla být dobrá prověrka...

Jihlava má ambice vybojovat první čtyřku, ve středu porazila Chomutov. Nechtěl bych sobotní zápas nazývat zrovna prověrkou, ale měl by to být kvalitní hokej. Respektujeme kvality jihlavského kanonýra Bakuse, přesto se nechceme soustředit jen na hlídání jednoho střelce. Půjde nám o kolektivní výkon.

Reklama