Hlavní obsah

Začíná play-off první ligy, Beroun už se vidí ve čtvrtfinále

Zatímco dva týmy z elitní čtyřky budou dohrávat svůj zápas 42. kola nadstavbové části, na čtyřech jiných stadionech dnes odstartuje play-off hokejové první ligy. Předkolo druhé nejvyšší soutěže začne v Havlíčkově Brodě, ve Znojmě, v Berouně, a v Hradci Králové. Čtyři vítěze sérií hraných na tři vítězné zápasy pak čeká čtvrtfinále s nejlepšími celky soutěže - Chomutovem, Ústí nad Labem, Jihlavou, a Olomoucí.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Znojma hrají v předkole play-off s Benátkami nad Jizerou

Článek

Před rokem Vrchlabí na poslední chvíli připravilo o postup do play-off Beroun, nyní se oba celky potkají v předkole a Medvědi tak mají svému soupeři co vracet. Také před zápasy hýří sebevědomím. "Měli bychom být v nejsilnější sestavě, co máme k dispozici. Uděláme všechno pro to, abychom přes předkolo přešli," říká výkonný ředitel klubu Filip Vaněček.

Ještě dál jde se svým optimismem kouč Berouna Richard Žemlička, který si libuje nad získaným bodem z posledního utkání na ledě lídra 1. ligy z Ústí nad Labem. "Bylo to oboustranně dobré střetnutí a domácí byli při penaltách šťastnější. My se na ně těšíme ve čtvrtfinále," prohlásil bývalý hvězdný hráč pražské Sparty.

Stejně jako loni si předkolo proti sobě zopakují Znojmo a Benátky nad Jizerou, před rokem se z výhry 3:1 na zápasy radovali Jihomoravané. Ti vyhráli i oba zápasy v letošním ročníku, navíc předkolo začínají doma. Benátky zase těží ze spolupráce s extraligovým Libercem, i díky tomu v letošní sezóně nasadili alespoň k jednomu utkání hned 47 hokejistů. Spoléhají hlavně na Tomáše Urbana, druhého nejproduktivnějšího hráče základní části.

Havlíčkův Brod má zase za zády plodnou spolupráci s pražskou Slavií, hodně platní jsou týmu především útočníci Miroslav Holec a Miroslav Třetina. Kadaň má v kádru zkušené Václava Eiselta a Ladislava Bouška, nicméně tým z Vysočiny by měl být v této sérii asi favoritem.

Hradec Králové a Třebíč se loni potkali ve čtvrtfinále play-off, přičemž se radovali z postupu Východočeši. "Důležité bude zvládnout první dva zápasy doma. Soupeře známe a už víme, co by se mohlo stát. Nálada v mužstvu je bojovná," hlásí trenér Hradce Jiří Slabý.

Série bude pikantní hlavně pro brankáře Hradce Filipa Luňáka, který do roku 2009 chytal pět let právě za Třebíč. "Někteří hráči ho znají, další ho už v Třebíči nezažili. Gólman je to výborný a v Hradci chytá v poslední době stabilně, takže to pro nás moc velká výhoda nebude," myslí si útočník Třebíče Vilém Burian.

Program předkola play-off 1. ligy:
Středa 9. února - 1. zápasy:
17:30 Havl. Brod - Kadaň, Znojmo - Benátky n. J., 18:00 Hr. Králové - Třebíč, Beroun - Vrchlabí.
Čtvrtek 10. února - 2. zápasy:
17:30 Havl. Brod - Kadaň, Znojmo - Benátky n. J., 18:00 Hr. Králové - Třebíč, Beroun - Vrchlabí.
Sobota 12. února - 3. zápasy:
17:00 Kadaň - Havl. Brod, Benátky n. J. - Znojmo, 17:30 Třebíč - Hr. Králové, 18:00 Vrchlabí - Beroun.
Neděle 13. února - případné 4. zápasy:
17:00 Kadaň - Havl. Brod, Benátky n. J. - Znojmo, 17:30 Třebíč - Hr. Králové, 18:00 Vrchlabí - Beroun.
Úterý 15. února - případné 5. zápasy:
17:30 Havl. Brod - Kadaň, Znojmo - Benátky n. J., 18:00 Hr. Králové - Třebíč, Beroun - Vrchlabí.

Reklama