Hlavní obsah

Stačí nám vyhrávat doma, abychom se dostali do baráže, říká ústecký šéf Dragomir

ÚSTÍ NAD LABEM

Stejně jako v předešlých dvou letech vstupují hokejisté Ústí nad Labem do prvoligového play-off z nejvýhodnější pozice. „Prvenství v tabulce po základní části nám sice nezaručí žádnou trofej, ale přináší trošku sebevědomí. Dlouhodobě si držíme špičkovou výkonnost,“ říká Jan Dragomir, předseda představenstva.

Článek

„Teoreticky nám stačí vyhrávat v play-off jen na domácím ledě, abychom se dostali do baráže o extraligu. Takový scénář by byl ideální,“ uvažuje nejvyšší klubový boss. A tvrdí, že klub nevypsal pro mužstvo speciální prémie za vítězství v základní části: „Nebylo potřeba hráče finančně motivovat. Kluci mají dost vysoké měsíční odměny. A nějaké bonusy by sami ani snad nechtěli, protože peníze kazí charakter (smích). A tenhle tým má charakter dobrý a chceme to tak udržet.“

A jaká je strategie klubu? „V sezóně jsme nedělali žádné bláznivé nákupy, pracujeme v klidu a s rozvahou. Máme sice napsáno na soupisce asi devět nebo deset hráčů na střídavý start z extraligy, ale jejich nasazení by připadalo v úvahu jen v případě, že by někdo z kádru vypadl. Je to v podstatě na bázi hráč za hráče. Nepočítáme s tím, že bychom v play-off nasadili hned posily na úkor kmenových hokejistů Ústí. Někteří jsou zraněni, ale pauza před play-off trvá pro nás od 7. do 18. února a je předpoklad, že se aspoň pár marodů uzdraví,“ přemítá předseda.

Hráči jsou na tlak zvyklí

Co čeká Dragomir od play-off, které začíná pro Slovan Ústí už v pátek prvním zápasem ve čtvrtfinále? „Naše mužstvo má s podobným vyvrcholením sezóny obrovské zkušenosti. Hrajeme každoročně až do dubna. A věřím, že se s náročným programem a tudíž i se soupeři vyrovnáme v klidu a v pohodě. Hráči jsou na tlaky zvyklí. Ale uvidí se až na ledě,“ zdůrazňuje klubový šéf.

„Naší předností je, že máme kvalitní management. Sportovní manažer Šindel i generální manažer Kysela jsou protřelými bývalými hokejisty. Jako klub se snažíme o rozumné hokejové uvažování a jen si přejeme, aby se to promítlo i do sportovních výsledků,“ zamýšlí se ústecký boss.

Dragomir pochopitelně sleduje i vývoj v extralize, jejíž nejslabší celek spadne do baráže. A narazí v ní na vítěze první ligy. „Dlouhodobě si myslím, že do baráže půjde Kladno, ale momentálně se drží na předposlední příčce v extralize. Skládá bod po bodu do tabulky a určitě se pokusí odrazit očekávaný nápor Mladé Boleslavi. Ta také ještě neřekla v boji o záchranu poslední slovo. Ale bereme jako realitu, že prostě jeden z dvojice Kladno-Mladá Boleslav bude muset hájit extraligovou příslušnost,“ zakončuje šéf ústeckých hokejistů.

Reklama