Hlavní obsah

Favorité z Ústí a Chomutova na úvod čtvrtfinále nezaváhali

PRAHA

Hokejisté Ústí nad Labem potvrdili v play off první ligy své vítězství v základní části a do čtvrtfinále vstoupili výhrou 4:2 nad Vrchlabím. Doma uspěly také Chomutov a Jihlava, jediným vítězným hostujícím týmem byl na ledě Olomouce Havlíčkův Brod, v jehož dresu zaznamenal hattrick Lukáš Endál. Série se hrají na čtyři výhry.

Článek

Ústí ovšem nemělo cestu za vítězstvím jednoduchou, téměř do poloviny zápasu tahalo za kratší konec. Bez respektu hrající Vrchlabí přivedl do vedení Bauer. Hosté v první třetině nevyužili téměř půldruhé minuty trvající přesilovku pět na tři. V polovině druhého dějství vyrovnal Handlovský a těsně před druhou přestávkou získal Ústí vedení v oslabení Hanzl. V 52. minutě se podruhé střelecky prosadil Handlovský a Ústí vedlo 3:1. Vrchlabí využilo necelé tři minuty před koncem po dorážce Becka dvojnásobnou početní převahu a zdramatizovalo zápas, ale 58 sekund před koncem zpečetil Ludvík vítězství Severočechů střelou do prázdné branky.

Loňský účastník baráže o extraligu Chomutov vstoupil do play off výhrou 3:1 nad Hradcem Králové. Nejprve ve 27. minutě prostřelil Luňáka mezi betony Hruška, za Hradecké odpověděl o tři minuty později tečí Kubica. Rozhodnutí přinesla opatrnější třetí třetina, kdy se postupně zblízka trefili chomutovští Sikora a Jíra. Domácí poté zcela ovládli hru a v pohodě zápas dovedli k prvnímu vítězství v sérii.

Znojemští Orli postoupili do čtvrtfinálové série proti Jihlavě po pětizápasové bitvě s Benátkami a v úvodu bylo na nich znát, že v rozmezí devíti dnů nastupují už k šestému zápasu. Na první branku utkání se čekalo do 37. minuty. Škumát přihrál Jeslínkovi, a ten střelou do horního rohu Kacetlovy branky poslal Jihlavu do vedení.

Druhý gól dala Dukla pět minut před koncem třetí třetiny. Kaláb napřáhl v přesilovce od modré čáry a puk skončil až v síti za Kacetlem. Běžela ale 59. minuta a hosté v rozmezí necelých 20 sekund dokázali vyrovnat. Rozhodnout tak muselo prodloužení a v něm v 63. minutě zařídil vítězství Dukly Hodek v přesilové hře.

Havlíčkův Brod překvapil výhrou 4:3 v Olomouci. Hosté položili základ vítězství už v první třetině, kdy zaskočili domácí tým a dvěma brankami Endála šli do vedení. Domácí sice ve druhé třetině snížili díky Kucharczykovi, ale hosté dokázali odpovědět brankou Holce a znovu vedli o dva góly.

Ve třetí třetině už to vypadalo na jasnou výhru hostů, poté co hattrick dokonal ve 47. minutě Endál a zvýšil na 4:1. Domácí se však ještě nevzdali, v přesilovce snížil Vyrůbalík a o drama se postaral brankou pět minut před koncem Ministr. V závěru už Olomouc vyrovnat nedokázala.

Čtvrtfinále play off první hokejové ligy - 1. zápasy:
Olomouc - Havlíčkův Brod 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky: 26. Kucharczyk, 51. Vyrůbalík, 55. Ministr - 4., 6. a 47. Endál, 32. Holec. Rozhodčí: Trombík, Přikryl - Rychlý, Jureček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1560.
Ústí nad Labem - Vrchlabí 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky: 29. a 52. Handlovský, 40. Hanzl, 60. Ludvík - 11. Bauer, 58. Beck. Rozhodčí: Dvořák, Úlehla - Padevět a Čížek. Vyloučení: 12:8, navíc Sklenička (Ústí) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 3370.
Chomutov - Hradec Králové 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 27. Hruška, 46. Sikora, 54. Jíra - 30. Kubica. Rozhodčí: Jebavý, Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2653.
Jihlava - Znojmo 3:2 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Branky: 37. Jeslínek, 55. Kaláb, 63. Hodek - 59. Lattner, 59. Trojan. Rozhodčí: Jílek, Kubeš - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. Diváci: 4632.

Reklama