Hlavní obsah

Přijdou k nám Jeřábek a Kovář z Plzně, tvrdí ústecký manažer Kysela

Josef PešoutPrávo

Favorit je v semifinále, ale až po boji. Tak se dá shrnout dosavadní účinkování ústeckých hokejistů v prvoligovém play off. „Náš výkon musí jít nahoru, abychom měli vůbec šanci pomýšlet na baráž o extraligu,“ uvědomuje si generální manažer Ústeckých Lvů Robert Kysela v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Generální manažer hokejistů Ústí nad Labem Robert Kysela

Článek

Jak hodně jste si oddechl, že Ústí zvládlo šestý čtvrtfinálový duel ve Vrchlabí?

Přiznám se, že Vrchlabí nás potrápilo mnohem víc, než jsme čekali. Za stavu 1:3 nám bylo hodně úzko. Obratem jsem si jistý nebyl. Při vítězství 4:3 jsme měli pořádnou dávku štěstí. Je to i důvod k zamyšlení, protože výsledek čtvrtfinále je z našeho pohledu dílem jedné pětky, jednoho útoku. Mluvím o práci útočníka Handlovského, který dal v šesti utkáních sedm gólů, z toho čtyři v tom posledním zápase, což je obdivuhodné.

Semifinálovým soupeřem bude Havlíčkův Brod. Co o něm soudíte?

Že to bude vynikající protivník. Asi ještě těžší, než bylo Vrchlabí, které proti nám heroicky bojovalo. Takže víme, že nás nečeká nic snadného. Ve výkonech se musíme zlepšit, abychom semifinále zvládli.

Zapojíte do sestavy posily z extraligy?

Myslím, že na to budeme mít prostor. Podle dohody z ledna přijdou reprezentační obránce Jeřábek a útočník Kovář z Plzně, odkud se vrátí i brankář Salfický. Trenéři si s jejich zařazením do mužstva určitě poradí. Sami vidíme, že naše „lajny“ nefungují, jak by měly. Záleží i na zmíněných hráčích, jak k Ústí přistoupí. Ale jak jsme s nimi průběžně mluvili, tak přislíbili, že pokud Plzeň ukončí sezónu, tak k nám rádi přijdou.

Budete mít tři brankáře. Kdo se stane jedničkou?

To nerozhoduji já, ale výhradně trenéři.

Očekává se finále Ústí s Chomutovem. Jak vnímáte fakt, že Chomutovským stačilo ve čtvrtfinále pět zápasů, kdežto vy jste museli absolvovat o jeden více?

Hovořit o obsazení finále je předčasné. Nejdřív je tady semifinále. A zatímco Chomutov začíná s Jihlavou v sobotu, my s Brodem až v pondělí. A tím se eliminuje jakási výhoda Chomutova oproti nám, protože oba kluby budou mít stejný čas od skončení čtvrtfinále do zahájení semifinále.

Reklama