Hlavní obsah

Nejtěžší kroky teprve přijdou, říká chomutovský Kašpárek

Hokejisté Chomutova procházejí prvoligovým play-off zatím suverénně. Po čtvrtfinálové výhře nad Hradcem Králové 4:1 na zápasy si v semifinále poradili i s Duklou Jihlava, když sérii ukončili v nejkratším možném termínu za konečného stavu 4:0 na zápasy. A mohou se v klidu připravovat na finále proti Ústí nad Labem. „To už bude něco jiného, skutečný vrchol první ligy,“ říká chomutovský trenér Milan Kašpárek.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér hokejistů Chomutova Milan Kašpárek

Článek

Čekali jste, že si snadno poradíte s Jihlavou?

Rozhodně ne. Někdo může nabýt dojmu, že náš postup byl jednoduchý, ale tak snadné to nebylo. Klíčovým atributem v sérii se ukázaly výkony obou našich brankářů Hyláka a Hanuljaka. Ale poctivě pracovali všichni hráči, kteří se dostali do hry. Nikdo nevynechal z pohledu zodpovědnosti a nasazení ani jedno střídání a od toho se naše hra odvíjela. V jednom zápase dostali volno Hruška, Duda a Kántor. Týmu věřím a neměl jsem obavu poslat na led další hráče. Kdybych jim nedůvěřoval, tak bych je nepotřeboval v mužstvu. Třeba útočník Horna nastoupil po delším zranění a svou úlohu splnil.

Rychle skončená semifinálová série vám dává dostatek času na přípravu na finále...

Nechtěli jsme semifinále uměle prodlužovat, to by byl samozřejmě nesmysl. Uvidíme, jak se po nynější pauze znovu dostaneme do zápasového rytmu. Hráči měli volno jen dva dny. To je maximum, jaké týmu dávám.

Věříte, že forma bude gradovat?

Zatím jsme zvládli jen dva kroky, ty nejtěžší nás ještě čekají. Tím nejbližším bude vyvrcholení první ligy a pak se uvidí, kdo se dostane do baráže.

Chystáte na finále zařazení posil?

Máme k dispozici ještě útočníky Zuckera a Hluchého z Karlových Varů. Budou připraveni pro případ, že by někomu ze stabilních forvardů odešla forma. Celkem disponujeme pěti útočnými formacemi. Čekáme ještě na uzdravení obránce Pulpána, který před zraněním patřil do čtyř elitních beků v naší sestavě. Na střídavý start jsou k nám napsaní obránce Roth a útočník Vladimír Růžička ze Slavie, ale nepředpokládám, že je využijeme.

Sledovali jste v akci svého finálového soupeře z Ústí nad Labem?

Ano, viděl jsem jeho obě domácí semifinále s Havlíčkovým Brodem a byl jsem i na odvetách na Vysočině. Takže Ústí máme zmapované, ale hodnotit výkony našeho protivníka by bylo zavádějící a ani mi to před finále nepřísluší.

Reklama

Související témata: