Hlavní obsah

Jágr naživo sledoval bitvu Pardubic se Spartou a vracel se s úspěchem. Co dojednal?

Praha

V neděli usedl do hlediště pardubického zimáku vedle šéfa Dynama Petra Dědka a sledoval, jak si domácí vedou proti Spartě (1:3). Hrající majitel hokejových Rytířů Jaromír Jágr však dorazil z pracovních důvodů. A domů se vracel spokojený, protože z východočeského klubu získal na hostování urostlého třiatřicetiletého ruského obránce Stěpana Zacharčuka.

Foto: https://www.hcdynamo.cz/

Stěpan Zacharčuk (vlevo) si podává ruku s hrajícím majitelem Kladna Jaromírem Jágrem.

Článek

Téměř dvoumetrového a metrákového zadáka, který odehrál v KHL přes 400 zápasů a v roce 2010 získal s Kazaní Gagarinův pohár, získaly Pardubice loni v létě a pomohl jim k záchraně v extralize.

V létě se proto obě strany domluvily na ročním prodloužení kontraktu, jenže aktuální sezona zatím Zacharčukovi nevychází podle představ. V pěti zápasech nebodoval a pro poslední dva duely ve Zlíně a se Spartou se trenérům Dynama nevešel do sestavy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hrající majitel Kladna Jaromír Jágr (uprostřed) a šéf Pardubic Petr Dědek (vpravo) sledují na tribuně nedělní zápas Dynama se Spartou.

Proto Východočeši souhlasili se Zacharčukovými střídavými starty v Kladně. Věří, že se v něm rozehraje a nalezne formu z minulého ročníku.

„V neděli jsme se na tom společně domluvili s majitelem Rytířů Jaromírem Jágrem. Stěpan byl oporou Pardubic při letošní záchraně v extralize. Jakmile se rozehraje a vrátí do formy, opět ho uvítáme v Pardubicích," uvedl na svém Twitteru Petr Dědek.

„Stěpan doplatil na to, že se nemohl připojit k týmu dříve než na konci srpna. Přijel v ne úplně dobrém fyzickém rozpoložení. Snaží se tvrdě pracovat, nicméně v zápasovém vytížení se to nedá úplně dobře dělat. Domluvili jsme tedy, že odejde na hostování na Kladno se střídavým startem zpět k nám. Na Kladně bude mít prostor, jak dotrénovat manko, tak i dostatečné zápasové vytížení," prohlásil pro oficiální stránky Dynama jeho sportovní ředitel Dušan Salfický.

Reklama

Související témata: