Hlavní obsah

Rád vzpomínám na Pállfyho, říká obránce Hranáč po příchodu do Mostu

Josef PešoutSport.cz

Po třech letech se vrátil na český led. Hokejový obránce Jan Hranáč ale nezamířil ze Slovenska zpátky do extraligy, v níž předtím působil v dresu Litvínova, ale zvolil pro pokračování svojí kariéry tým prvoligového nováčka z Mostu. „Ještě nechci končit a snad mohu mladým klukům pomoci, “ říká pro Sport.cz dvaačtyřicetiletý bek.

Článek

Co ho přimělo k návratu do České republiky? „Děti rostou, chodí do školy a s manželkou jsme se dohodli, že zůstanu doma,“ vysvětluje Hranáč. A připojuje, jaké mu zůstanou vzpomínky na slovenskou extraligu.

„Prodloužil jsem si aktivní hráčský věk. Dva roky jsem strávil ve Skalici, což bylo výborné. Hrál jsem v jednom týmu i v jedné pětce s legendárním Žigmundem Pállfym. To byla paráda, co všechno na ledě dokáže. Je to člověk, který je nad věcí. Také se dovedl rozčílit, ale všichni ho berou jako ikonu slovenského hokeje. Také už není nejmladší, i když já jsem o něco starší. Loni jsem byl ve Zvolenu. Klub se potýkal s problémy a podle tohoto to také dopadlo. Z českých hokejistů tam se mnou působili Robin Kovář a Jirka Kučný, kteří jsou nyní v Ústí nad Labem,“ ohlíží se mostecký obránce.

Jaká je úroveň slovenské extraligy? „Finančně nejsilnější jsou Košice a Slovan Bratislava. Oba kluby mají kvalitní kádry i zázemí. Ostatní celky trpí nedostatkem peněz,“ sděluje Hranáč.

V minulém kole první ligy prohrál Most s Chomutovem. „Piráti, jak si teď chomutovský tým říká, k nám přijeli jako velký favorit. Snažili jsme se mu hru ztížit, proto jsme zápas kouskovali a výsledek 0:4 neodpovídá tomu, co se dělo na ledě. Mohli jsme uhrát lepší skóre,“ míní bek.

Obdivuje ještě staršího Dopitu

Nováček z Mostu poznává náročnosti vyšší soutěže. „Kromě zápasu s Chomutovem se daly vybojovat body v Písku i s Benátkami nad Jizerou. Škoda, že jsme častěji nevyhráli, protože v naší situaci je každý solidní výsledek povzbuzení,“ uvažuje Hranáč.

V první lize není nejstarším hráčem. „Vím, že je v tomto směru přede mnou olomoucký lídr Jirka Dopita. Slyšel jsem, že v sobotu vstřelil dva góly, to je na třiačtyřicetiletého hráče obdivuhodné. Ještě jsme letos proti sobě nehráli. Až se potkáme, tak si popřejeme hlavně hodně zdraví. Co víc si můžeme přát,“ usmívá se obránce.

V mosteckém celku předává zkušenosti mladým. „Máme mezi sebou kluky na hostování z pražské Slavie. Jsou šikovní a snad jim to vydrží. Pokud jde o mě, beru každou sezónu jako poslední. A teprve v dalších měsících se rozhodnu, co dál,“ tvrdí Hranáč.

A co kdyby ještě přišla nabídka na výpomoc z mateřského Litvínova? „Tak o tom nepřemýšlím. Prostě hraji za Most a hotovo,“dodává mostecký veterán.

Reklama

Související témata: