Hlavní obsah

Trenér Trličík střídá ve Frýdku-Místku odvolaného Wojnara

Od hokejistů prvoligového Frýdku-Místku byl kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán hlavní trenér Vlastimil Wojnar. Třináctý tým druhé nejvyšší soutěže převzal Mojmír Trličík, který před týdnem skončil na lavičce extraligových Vítkovic.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Mojmír Trličík na archivním snímku

Článek

Frýdek-Místek prohrál sedm z posledních devíti zápasů a má z 13 utkání 16 bodů. "Všichni víme, že okolnosti této sezony mají do standardního hokejového režimu daleko. Po posledních výsledcích týmu jsme už ale museli něco udělat," řekl klubovému web předseda Frýdku-Místku Petr Popelář.

"Do karet nám v tomto ohledu hrál i fakt, že Mojmíra Trličíka nedávno uvolnily z angažmá Vítkovice. Je to trenér s renomé a zkušenostmi jak ze seniorské kategorie, tak i s mládežnickým hokejem. Věřím, že našim hráčům dodá nejen sebedůvěru a klid na hokejky, což nám v klíčových momentech utkání scházelo, ale také pomůže mladým hráčům v jejich rozvoji," dodal Popelář.

Na tým se těším, má jasno Trličík

Třiačtyřicetiletý Wojnar vedl Frýdek-Místek od poloviny října 2018, kdy nahradil Jiřího Juříka. V sobotu jeho tým prohrál doma s Jihlavou 0:1, další duel má farmářský celek extraligového Třince na programu až 6. ledna, kdy doma přivítají Třebíč.

"Na sžití se s týmem není v rozjeté sezoně příliš mnoho času. Teď před sebou ale máme sváteční pauzu, takže nějaký čas máme. Na spolupráci s týmem, který tvoří zajímavý mix hráčů, se opravdu těším. Je to pro mě výzva," uvedl šestapadesátiletý Trličík.

Wojnar se v klubu přesune k jinému týmu. "Nechceme ztratit kvalitního trenéra. Pomůže nám v této nelehké době s tréninky v žákovských kategoriích," dodal jednatel Frýdku-Místku Jan Peterek.

Reklama

Související témata: