Hlavní obsah

V útoku musíme být jako supi nad mršinou, nabádá kouč Rosol

ÚSTÍ NAD LABEM

Neohroženě si zatím počínají hokejisté Ústí nad Labem v prvoligové soutěži. S jistotou drží aktuálně pětibodový náskok před druhou Olomoucí, zatímco třetí Chomutov ztrácí na lídra už devět bodů. Ústecký trenér Petr Rosol může kvitovat střeleckou produktivitu svého týmu. Třeba v minulém zápase v Šumperku se na sedmi ústeckých gólech podílel stejný počet střelců.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký trenér Petr Rosol

Článek

„Jsem rád, že se v poslední době prosazuje útočník Třetina. Až do předešlého utkání s Chomutovem měl na svém kontě jen dvě branky a malinko se trápil. Bylo jen otázkou času, kdy mu to tam začne padat. A vidíte, za dva zápasy vstřelil teď tři branky,“ usmíval se kouč nad čerstvou bilancí jedné z letních posil.

Jaký je podle Rosola recept na gólové příspěvky? „Hráči musí být v útočném pásmu připravení k zakončení jako supi nad mršinou nebo hladoví vlci. Nestačí tam jen stát a čekat na náhodu. S útočníky pilujeme koncovku, takže ty góly, které přicházejí, vyplývají z usilovné práce,“ uvažoval trenér.

První místo v tabulce není podle něj důvodem k uspokojení. „V klidu nemůžeme být nikdy. Sezóna bude ještě dlouhá. Všímáme si ambicí Olomouce, ani Jihlava to nevzdává. A to nemluvím o Chomutovu, který chce postoupit. Pro všechny týmy bude důležité, jak načasují formu na play-off. To souvisí i s psychickou pohodou. Když se nedaří a mužstvo podává makové nebo jinaké výkony, nelze čekat, že mávnutím kouzelného proutku se všechno změní,“ líčil Rosol.

Trošku ho trápí problémy s marodkou obránců. „Konkrétně chybí Poživil, Hořava i Sklenička. Možná bychom potřebovali i nějakého beka. Ale narychlo shánět posily nebudeme. Necháme tomu volný průběh a uvidíme,“ dodal ústecký kouč.

Tradičním tahounem Ústí je útočník Jan Alinč. „Pracujeme jako tým a například při zápase s Chomutovem mě nominoval trenérům na střídačce na samostatné nájezdy náhradní gólman Zdeněk Orct. Tak jsem na to kývnul. Cítím se výborně. Při působení v Německu jsem prováděl penalty pravidelně. Bylo to jednodušší než v české první lize, protože v Německu jsou na postech brankářů hlavně Kanaďané a docela se mi dařilo je překonávat,“ svěřil se 39letý forvard.

Reklama