Hlavní obsah

Ještě nechci končit, říká Eiselt po nuceném odchodu z Kadaně

KADAŇ

Za několik měsíců mu bude osmatřicet let, v kariéře prošel šesti extraligovými kluby. Naposledy působil hokejový útočník Václav Eiselt v prvoligové Kadani, ale momentálně je bez angažmá.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Václav Eiselt (vpravo) ještě v dresu Chomutova.

Článek

„Žádné spory ale za mým nuceným loučením nehledejte. Začátek sezóny v Kadani nebyl ideální, přicházely různé situace a vyvrcholilo to tím, že klub před pár dny uvolnil pět hráčů a já byl jedním z nich,“ říká pro Sport.cz Eiselt. „Se mnou skončili i další útočníci Jabrocký a Davídek, kteří byli předtím v Chomutově. A dva kluci byli posláni do Klášterce nad Ohří,“ upřesňuje forvard.

Jak se sám postavil k vyřazení z kádru? „Celou věc jsem předal svému agentovi, který mi včas dá vědět, až se něco bude dít. Uvidíme, jestli se naskytne nějaká možnost, jak pokračovat na ledě jako hráč. Končit se mi zatím nechce. Ještě bych někde rád hrál,“ svěřuje se zkušený útočník.

Výčet jeho působišť je bohatý. „Začínal jsem v pražské Slavii, s níž jsem nejprve postoupil do nejvyšší soutěže a pak v ní poprvé okusil i extraligu. Následovalo Kladno a Sparta, se kterou jsem v roce 2000 získal mistrovský titul. Na to se nezapomíná. Pak jsem šel do Plzně a ocitl jsem se i na půl roku v Havířově, který tehdy také hrál extraligu. Na rok jsem se vrátil do Plzně. A pak přišly štace v první lize - Beroun, Ústí nad Labem a Mladá Boleslav. Byl jsem u jejího historického postupu do extraligy. Tu jsem si zahrál za Boleslav několik měsíců a šel jsem do prvoligového Chomutova. A odtud do sousední Kadaně,“ mapuje svou kariéru.

Dá se říci, že Eiselt je znalcem prvoligového hokeje. „Ústí i Chomutov mají i letos silné kádry a nejspíš se potkají znovu ve finále, kdy bude rozhodovat každý gól. Nemyslím si, že by tyto favority mohl někdo ohrozit. Olomouc i Jihlava se snaží být nahoře, ale na rozdíl od zmíněného severočeského dua mají zhruba dvě špičkové lajny, kdežto Ústí s Chomutovem těží z vyrovnanosti čtyř formací,“ nabízí Eiselt svůj pohled na druhou nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články