Hlavní obsah

Reprezentační kouč Růžička vypomůže jako konzultant Chomutovu. Bezplatně, zní z klubu

Chomutov

Hokejistům Chomutova, kteří sestoupili z extraligy, vypomáhá jako konzultant reprezentační kouč Vladimír Růžička. Jednapadesátiletý trenér po letošním návratu k národnímu týmu opustil po mnoha letech pražskou Slavii, angažovat se nyní bude v severočeském prvoligovém klubu. Pirátům má pomoct s koncepcí A týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Vladimír Růžička.

Článek

"S (majitelem klubu) Jardou Veverkou starším mě pojí dlouholeté přátelství, takže jsem souhlasil, že pomůžu jako konzultant, když se na mě s touto žádostí obrátil," řekl Růžička na klubovém webu.

Růžička má podle všeho zásadní vliv na podobu mužstva, které do boje o návrat mezi elitu povede kouč Břetislav Kopřiva. Toho Růžička doporučoval Slavii jako svého nástupce, ale vedení Pražanů se rozhodlo pro Ladislava Lubinu.

"Vladimír Růžička v současné době poskytuje klubu bezplatné konzultace ohledně sportovní stránky. Společně s Borisem Čaplou jsou rovnocennými partnery, kteří se podílí na tvorbě mužstva pro nadcházející sezónu, komunikují spolu prostřednictvím telefonátů nebo osobních schůzek," uvedl generální manažer Jaroslav Veverka mladší.

"Oba za složení kádru pro nadcházející sezonu zodpovídají. Boris Čapla kromě toho zajišťuje každodenní chod mužstva, Vladimír Růžička pomáhá tvořit koncepci týmu a vize do budoucna," doplnil Veverka mladší s tím, že rozšíření spolupráce se nechystá. "V tuto chvíli je Vladimír Růžička 'pouze' konzultantem," řekl.

Reklama

Související témata: